Ενώ οι γιατροί κι η άλλη βοήθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμα να φανεί

Το κράτος αργεί αλλά… εθελοντές και Δήμος τρέχουν

05/08/2015 - 14:59

Από τα Κοινωνικά Ιατρεία της Θεσσαλονίκης και της Κορίνθου ήρθαν στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων του Καρά Τεπέ προκειμένου να παράσχουν τις υγειονομικές τους υπηρεσίες.

Από τα Κοινωνικά Ιατρεία της Θεσσαλονίκης και της Κορίνθου ήρθαν στον καταυλισμό μεταναστών και προσφύγων του Καρά Τεπέ προκειμένου να παράσχουν τις υγειονομικές τους υπηρεσίες.

Γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εθελοντές, 20 συνολικά στον αριθμό έστησαν χθες τη σκηνή τους στον Καρά Τεπέ και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τη βοήθεια μελών του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων της Λέσβου «Το Χωριό του Όλοι Μαζί», χρησιμοποιώντας μάλιστα το υλικό που έφεραν μαζί τους.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε σε μια δύσκολη κατάσταση και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουν όσοι διαμένουν στον καταυλισμό την αναγκαία ιατρική περίθαλψη.

Η προσπάθεια του Δήμου και των εθελοντών στο νησί είναι αξιέπαινη και χαιρόμαστε πραγματικά που συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή» δήλωσε χθες μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο γιατρός και μέλος του κλιμακίου Θοδωρής Ζδούκος.

Ας σημειωθεί ότι χθες οι εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο  πραγματοποίησαν επίσκεψη και στο Κέντρο Ταυτοποίησης Μεταναστών στη Μόρια, όπου και ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί εκεί από μέλη των «Γιατρών του Κόσμου» που δρουν εκεί.

Να σημειώσουμε εδώ ότι και οι «Γιατροί του Κόσμου» παρέχουν ανθρωπιστικές υπηρεσίες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Αλλά και στη Μόρια ακόμα και στο σταθμό πρώτης καταγραφής των μεταναστών και των προσφύγων αμέσως μόλις φτάσουν στη Λέσβο, στο χώρο του κολυμβητηρίου.

Πού είναι;
Κι ενώ η κρατική παρουσία στην αντιμετώπιση του προβλήματος περιορίζεται στην εξάντληση των αστυνομικών και των λιμενικών που εμπλέκονται στη διαχείριση των πολλών χιλιάδων ανθρώπων που φτάνουν στη Λέσβο, πραγματικά «ηρωική» είναι η μάχη των συνεργείων του Δήμου Λέσβου που, ως μη όφειλε, ενεπλάκη στο πρόβλημα.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κατζανός που επιβλέπει τον καθαρισμό της περιοχής του Καρά Τεπέ αλλά και της βόρειας πόλης όπου κινούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, όπως και των σημείων αποβίβασης τους, δήλωσε χθες στην ΕΡΑ Αιγαίου: «Τα συνεργεία καθαρίζουν καθημερινά για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Δυστυχώς είναι μια μάχη χωρίς τέλος, αφού απομακρύνουμε εκατοντάδες σακούλες σκουπιδιών και την επόμενη μέρα βρίσκουμε την ίδια ή και χειρότερη κατάσταση.

Είναι όμως έργο κρίσιμης σημασίας για την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται στον Καρά Τεπέ αλλά συνολικά της περιοχής και γι’ αυτό δε σταματά η προσπάθειά μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey