Οι εθελοντές, δίπλα στα μικρά παιδιά

Δέματα αγάπης από την ΕΟΔ

05/12/2014 - 14:52

Εκατοντάδες δέματα αγάπης θα ετοιμάσουν και θα μοιράσουν σε οικογένειες, για μία ακόμα χρονιά, τα μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Εκατοντάδες δέματα αγάπης θα ετοιμάσουν και θα μοιράσουν σε οικογένειες, για μία ακόμα χρονιά, τα μέλη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Πιστοί στην αποστολή τους για 13η συνεχή χρονιά, θα εξασφαλίσουν σε οικογένειες άπορων συμπολιτών τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις γιορτινές ημέρες.

Ήδη τα μέλη τής ΕΟΔ, με επικεφαλής τη Ζωή Λειβαδίτου, έχουν έρθει σε επαφή με φορείς και επιχειρηματίες του νησιού για να συμβάλουν στη συγκέντρωση τροφίμων. Ακόμα, ενημερώσεις πραγματοποιούνται και σε σχολεία της Μυτιλήνης, με ταυτόχρονο κάλεσμα σε μαθητές και γονείς να βοηθήσουν ενεργά στην ετοιμασία των δεμάτων.

Με σύνθημα ότι «κάθε παιδί αξίζει την καλύτερη φροντίδα από την πρώτη μέρα της ζωής του», οι εθελοντές τής ΕΟΔ στη Λέσβο πραγματοποιούν για μία ακόμα χρονιά τη δράση αλληλεγγύης «Κομβόι Αγάπης για τα Παιδιά της Λέσβου».

Στόχος είναι να μοιραστούν δέματα βοήθειας σε οικογένειες που έχουν παιδιά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες. Ο αριθμός των δεμάτων που θα μοιραστούν φέτος, αναμένεται να ξεπεράσει σε αριθμό τα περσινά 480.

Πού και τι
Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της ΕΟΔ, μπορούν να αφήνουν την προσφορά τους σε τρόφιμα και άλλα είδη στο υπόγειο του κτηρίου της Περιφέρειας στην προκυμαία, από τις 12:00 έως τις 2:00 το μεσημέρι και από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.

Τρόφιμα μακράς διαρκείας, βούτυρο, λάδι, είδη υγιεινής και φροντίδας, σαπούνι, βρεφικά γάλατα, μπιμπερό και παιδικές πάνες είναι στη λίστα με τα είδη που θα εμπεριέχονται στα πακέτα.

Φυσικά καραμέλες, ζαχαρωτά και παιχνίδια μικρής αξίας είναι ευπρόσδεκτα για τα μικρά παιδιά και φυσικά επιβεβλημένα στο πλαίσιο των γιορτών.

«Έστω και ένα κουτί γάλα να προσφέρει κάποιος, είναι πολύτιμο», διαπιστώνει η Ζωή Λειβαδίτου και καλεί όλους να αφιερώσουν λίγη από τη σκέψη τους στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται.

Τα δέματα αγάπης θα φτάσουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη σε κάθε γωνιά του νησιού και η μέριμνα των εθελοντών είναι να εξασφαλιστεί επάρκεια σε φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης για τις γιορτινές ημέρες.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την κ. Λειβαδίτου, δε θέλησε να μας πει πολλά για τα αιτήματα που δέχεται για βοήθεια και την κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας.

Μας ζήτησε να μεταφέρουμε τις ευχές της σε όλους για τις μέρες που έρχονται και δήλωσε σίγουρη πως οι κάτοικοι της Μυτιλήνης θα βοηθήσουν να γίνει ένα μικρό θαύμα για μία ακόμα χρονιά, που θα χαρίσει χαμόγελα σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey