Πολίτες της Σαμοθράκης ζητούν ακτοπλοϊκή σύνδεση με Λήμνο

24/03/2014 - 23:06

Την επανασύνδεση της Σαμοθράκης με τη Λήμνο ζητούν οι κάτοικοι του νησιού του Θρακικού Πελάγους, καθώς και τη σύνδεσή τους με την Ίμβρο αλλά και την εν γένει ενίσχυση της ενδοεπικοινωνίας των νησιών.

Την επανασύνδεση της Σαμοθράκης με τη Λήμνο ζητούν οι κάτοικοι του νησιού του Θρακικού Πελάγους, καθώς και τη σύνδεσή τους με την Ίμβρο αλλά και την εν γένει ενίσχυση της ενδοεπικοινωνίας των νησιών.

Σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο, και την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Έφη Χριστοφιλοπούλου, την οποία έστειλαν μέσω του δημάρχου τους, οι κάτοικοι της Σαμοθράκης ζητούν την επανασύνδεση του νησιού τους με τη Λήμνο και κατ' επέκταση με το Λαύριο.

Τα συγκεκριμένα αιτήματα βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση με αυτά των Λημνιών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, έχει υποβάλει, εδώ και αρκετούς μήνες, πρόταση τόσο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όσο και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σαμοθράκη-Θάσο-Αλεξανδρούπολη, αναδεικνύοντας το θέμα ως σημαντικό κυρίως για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

«Κόστισε...»
Συγκεκριμένα, ζητούν την εξασφάλιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης σε μόνιμη βάση με τη Λήμνο και το Λαύριο, προκειμένου να εξυπηρετούνται τόσο οι επισκέπτες από τη νότια Ελλάδα, όσο και εμπορικές διευκολύνσεις. Η Επιτροπή Αγώνα του νησιού σημειώνει ειδικότερα: «Η αναστολή της λειτουργίας της συγκεκριμένης γραμμής κατά τους περσινούς μήνες κόστισε την, κατά 30%, πτώση της τουριστικής κίνησης, με ό,τι αυτό σημαίνει για την οικονομία του νησιού. Γνωρίζετε, εξάλλου, ότι η επίσκεψη διά ξηράς στο νησί από κατοίκους της νότιας Ελλάδας είναι πλέον απαγορευτική».

Επίσης ζητούν τη δημιουργία τελωνείου, με δεδομένο ότι στο νησί έχει την έδρα της εταιρεία πετρελαιοειδών, καθώς και το ότι θα γίνει έτσι εφικτή η σύνδεση του νησιού με τη χερσόνησο του Αίνου και την Ίμβρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση του τουρισμού. Η επαναλειτουργία του τελωνείου θα καταστήσει επίσης δυνατή την επίσκεψη τουριστικών πλοίων που προέρχονται από Βόσπορο - Κωνσταντινούπολη, κάτι που συνέβαινε τις δεκαετίες '70 και '80.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ του ανοίγματος νέων ακτοπλοϊκών γραμμών και κυρίως της σύνδεσης της Σαμοθράκης με τη Θάσο και την Αλεξανδρούπολη, τάσσονται όλοι οι φορείς των περιοχών, ενώ αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα θετικά το άνοιγμα του τελωνείου στην Ίμβρο, όπου μετά και το Τσανάκκαλε έχουν στόχο να δημιουργηθούν κυκλικοί πλόες, οι οποίοι εκτιμούν ότι μόνο θετικά αποτελέσματα και αύξηση του τουρισμού μπορούν να φέρουν στα νησιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey