Στιγμές αγωνίας για μια οικογένεια Κούρδων μεταναστών, στα νερά του Αιγαίου

Σώθηκαν από θαύμα!

18/05/2012 - 14:13

Πολύ δύσκολες στιγμές έζησε προχτές μια οικογένεια Κούρδων μεταναστών, που επιχείρησε να φτάσει στις ακτές της Λέσβου από τα απέναντι τουρκικά παράλια το απόγευμα της Τετάρτης. Η μικρή λέμβος με την οποία ταξίδευαν οι δύο γονείς και τα τρία παιδιά τους, υπέστη βλάβη και οι ίδιοι χρειάστηκε να κωπηλατήσουν για αρκετή ώρα.

Πολύ δύσκολες στιγμές έζησε προχτές μια οικογένεια Κούρδων μεταναστών, που επιχείρησε να φτάσει στις ακτές της Λέσβου από τα απέναντι τουρκικά παράλια το απόγευμα της Τετάρτης. Η μικρή λέμβος με την οποία ταξίδευαν οι δύο γονείς και τα τρία παιδιά τους, υπέστη βλάβη και οι ίδιοι χρειάστηκε να κωπηλατήσουν για αρκετή ώρα, μέχρι να εντοπιστούν από σκάφος του Λιμενικού. Αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα, μετά από την πολύτιμη συμβολή εθελοντικών οργανώσεων του νησιού.

Οι άνδρες του Λιμενικού κατέσχεσαν το σκάφος και οδήγησαν τους δύο ενήλικους και τους τρεις ανήλικους μετανάστες στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια υγειονομικών εξετάσεων, καθώς ήταν και οι πέντε τους σχεδόν αφυδατωμένοι.

Πέρα από αυτό, όπως διαπιστώθηκε, ο πατέρας έπασχε από κινητικά προβλήματα, κάτι που έκανε ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθειά του να φέρει τη βάρκα μέχρι τις ακτές του νησιού, ενώ άτομο με αναπηρία ήταν και η μεγάλη κόρη της οικογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν μαζί τους στο σκάφος και δύο σκύλους, τους οποίους και αναζητούσαν με την άφιξή τους στο λιμάνι.


Η βάρκα με την οποία έφτασε η οικογένεια των Κούρδων στη Μυτιλήνη.

Έφυγαν για Αθήνα
Με τη μεταφορά τους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, είχαν την άμεση στήριξη του Παραρτήματος Λέσβου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και συγκεκριμένα της υπεύθυνης, Ζωής Λειβαδίτου, που εξασφάλισε τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος προσέφερε ρούχα, αλλά και καταστηματαρχών της Μυτιλήνης, που προσέφεραν τρόφιμα στην οικογένεια.

Τη βοήθειά της παρέσχε και η «Συνύπαρξη», ενώ παρών ήταν και ο δικηγόρος Δήμος Σαραντίδης, που συνέβαλε στο να εξασφαλιστεί για τους πέντε Κούρδους μετανάστες η έκδοση προσωρινής διαμονής.

Έτσι, χτες το μεσημέρι η οικογένεια των μεταναστών αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς να χρειαστεί να φιλοξενηθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων της Αγιάσου, κάτι για το οποίο έγινε επίσης κινητοποίηση. Όπως είχε δηλώσει ότι επιθυμούσε, χτες το απόγευμα επρόκειτο να ταξιδέψει για την Αθήνα, όπου θα βρεθεί με μέλη της εκεί κουρδικής κοινότητας.

Σημειώνεται πως ο πατέρας είχε έρθει στη Λέσβο και πριν από κάποια χρόνια και είχε υποβάλει αίτημα για άσυλο, το οποίο είχε απορριφθεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey