Η «διεθνής εκστρατεία» του Δήμου Λέσβου συνεχίζεται, με επόμενη στάση μετά τις Βρυξέλλες τη Νορβηγία, με αφορμή πρόσκληση του Πανεπιστημίου Άγκντερ

Και στη Νορβηγία συναντήσεις για τον τουρισμό

13/04/2016 - 14:44

Το «Ε» παρουσίασε τη σημαντική προγραμματισμένη σύσκεψη του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού στις Βρυξέλλες, που δημιουργεί προσδοκίες για την εξασφάλιση ανταποδοτικών μέσω υψηλόβαθμων συναντήσεων με Ευρωπαίους επίτροπους όπως με τους κ.κ. Στυλιανίδη και Κρέτσου, που διαχειρίζονται τα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση και τα ΕΣΠΑ.

Το «Ε» παρουσίασε τη σημαντική προγραμματισμένη σύσκεψη του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού στις Βρυξέλλες, που δημιουργεί προσδοκίες για την εξασφάλιση ανταποδοτικών μέσω υψηλόβαθμων συναντήσεων με Ευρωπαίους επίτροπους όπως με τους κ.κ. Στυλιανίδη και Κρέτσου, που διαχειρίζονται τα προγράμματα για την ανθρωπιστική κρίση και τα ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, μετά τις Βρυξέλλες (17-20 Απριλίου), το πρόγραμμα του δημάρχου περιλαμβάνει και νέες σημαντικές συναντήσεις στο εξωτερικό, με αφορμή την πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Νορβηγίας Άγκντερ για τη συμμετοχή του σε σεμινάρια που διεξάγονται εκείνο το διάστημα για τους φοιτητές για τη διαχείριση κρίσεων.

Στη Νορβηγία λοιπόν, μετά την Τουρκία, τη Ρωσία και τη Βαρκελώνη, η δημοτική αρχή προγραμματίζει μία ακόμη σειρά επαφών, προκειμένου να προωθήσει τον τουρισμό του νησιού.
Αμέσως μετά τις Βρυξέλλες λοιπόν, τις οποίες θα επισκεφτεί ο δήμαρχος Λέσβου συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Κώστα Κατσαρό, οι δρόμοι τους θα χωρίσουν, καθώς ο δήμαρχος θα συνεχίσει με τον ειδικό του σύμβουλο σε θέματα επικοινωνίας Μάριο Ανδριώτη με προορισμό τη Νορβηγία στις 20 του μήνα και ο αντιδήμαρχος ως γνωστόν θα μεταβεί στη Στουτγκάρδη.

Σεμινάρια
Στη Νορβηγία ο δήμαρχος Σπ. Γαληνός θα μιλήσει, όπως και ο ειδικός του σύμβουλος κ. Ανδριώτης, για την εμπειρία τους στη διαχείριση του προσφυγικού στη Λέσβο σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Άγκντερ, στο πλαίσιο σεμιναρίων που διοργανώνονται και έχουν γενικό τίτλο «Διαχείριση Κρίσεων και Ηγέτες».

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Πανεπιστήμιο εδρεύει στην πόλη Κρίστιανσαντ και έχει συνεργασία εδώ και χρόνια με το Μετόχι της Μονής Λειμώνος, αξιοποιώντας το πολύτιμο υλικό της σε χειρόγραφα. Μάλιστα στο Πανεπιστήμιο αυτό διδάσκει και ο συντοπίτης μας καθηγητής Απόστολος Σπανός, που θα υποδεχτεί τη λεσβιακή αποστολή στη Νορβηγία.

«Γιατί ακυρώνετε τις κρατήσεις σας»;
Όμως, στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Νορβηγία, ο δήμαρχος έχει ήδη προγραμματίσει μία σειρά άλλων σημαντικών επαφών με πρυτάνεις και συλλόγους φοιτητών και από άλλα Πανεπιστήμια της Νορβηγίας, με στόχο την ανταλλαγή φοιτητών με αυτό του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και πιθανές εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Λέσβο.

Ωστόσο, οι επαφές στη Νορβηγία εστιάζουν περισσότερο στον τουρισμό, στο πλαίσιο και της «διεθνούς εκστρατείας» του Δήμου, και γι’ αυτό ο δήμαρχος έχει επιδιώξει συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες της χώρας που οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακυρώνουν τις κρατήσεις τους για το φετινό καλοκαίρι στη Λέσβο. Η νορβηγική αγορά θυμίζουμε πως τα τελευταία χρόνια είχε σημαντική παρουσία στο Πλωμάρι και στόχος τής δημοτικής αρχής είναι να καταδείξει πως η Λέσβος παραμένει ένας φιλόξενος προορισμός, ασφαλής και ιδανικός για κάθε επισκέπτη.

Μάλιστα, με αυτό το μήνυμα ο δήμαρχος θα δώσει και μία μεγάλη συνέντευξη Τύπου στα κανάλια εκεί. Το πρόγραμμα της Νορβηγίας ωστόσο, περιλαμβάνει και μία συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχάνων της χώρας, οι οποίοι έχουν έμμεση σχέση με τη Λέσβο, καθώς νοικιάζουν στη Frontex τα πλοιάρια που δραστηριοποιούνται για το προσφυγικό… Και ο δήμαρχος θεωρεί πως από τη συνάντηση αυτή μπορεί να αντλήσει κάποιο όφελος για τη Λέσβο.

Ας σημειωθεί τέλος, πως σε ό,τι αφορά την επίσκεψη στις Βρυξέλλες, γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν και επιπλέον συναντήσεις στο διήμερο παρουσίας της δημοτικής αρχής στην καρδιά του Ευρωκοινοβουλίου, όπως με τον Έλληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey