Η 26χρονη πρόεδρος του νέου Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λέσβου, Δέσποινα Βαζλά, μιλά στο «Ε»

Το Το.Συ.Ν. πιάνει δουλειά!

19/02/2015 - 14:39

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης του νέου Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λέσβου, με τους εννέα πρώτους σε σταυρούς που προέκυψαν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, να συγκροτούνται την Τρίτη το απόγευμα σε σώμα.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης του νέου Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λέσβου, με τους εννέα πρώτους σε σταυρούς που προέκυψαν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, να συγκροτούνται την Τρίτη το απόγευμα σε σώμα.

Πρόεδρος του Συμβουλίου εκλέχτηκε ομόφωνα η 26χρονη Δέσποινα Βαζλά, ενώ αντιπρόεδρος και γραμματέας εξελέγησαν αντίστοιχα ο Νίκος Ιωσηφέλλης και ο Μιχάλης Κομνηνόγλου.

Με την αντιδήμαρχο Εθελοντικών Οργανώσεων και Νέας Γενιάς, Αθηνά Ιωσηφέλλη, που ήταν παρούσα σε όλες τις διαδικασίες, το Συμβούλιο Νέων αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να κάνει την πρώτη του συνεδρίαση, ενώ η νεοεκλεγείσα πρόεδρος μιλώντας στο «Ε» τόνισε πως στόχος όλων όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια, είναι να γίνει ο θεσμός δυνατός και να αποκτήσει έρεισμα στην κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.

Οι εννέα πρώτοι σε σταυρούς όπως προέκυψαν από την εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής, κλήθηκαν προχθές το απόγευμα να συγκροτηθούν σε σώμα.

Με ξεχωριστή ψηφοφορία για κάθε μία από τις θέσεις που προβλέπει το Συμβούλιο Νέων, η Δέσποινα Βαζλά αναδείχθηκε ομόφωνα πρόεδρος, αφού δεν κατατέθηκε καμμία άλλη υποψηφιότητα, ενώ με πέντε ψήφους αντίστοιχα εξελέγησαν αντιπρόεδρος ο αδελφός της αντιδημάρχου Εθελοντικών Οργανώσεων και Νέας Γενιάς, Νίκος, και γραμματέας ο Μιχάλης Κομνηνόγλου.

Η πρόεδρος
Η νέα πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λέσβου είναι 26 ετών και αυτήν τη στιγμή είναι άνεργη. Έχει σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομίας και στο πρόσφατο παρελθόν εργάστηκε με σύμβαση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μιλώντας στο «Ε», είπε πως αποφάσισε να ασχοληθεί με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων παρακινούμενη από τη διάθεσή της να προσφέρει στον τόπο έστω και από αυτό το πόστο σε πρώτη φάση, αλλά και να αναδείξει τα ιδιαίτερα ζητήματα της νεολαίας.

«Το Συμβούλιο Νέων είναι ένας θεσμός που δίνει τη δυνατότητα στους νέους να συμμετέχουν στα κοινά.


Η Δέσποινα Βαζλά

Αποφάσισα να ασχοληθώ με το Το.Συ.Ν., θέλοντας να προσφέρω στον τόπο μου. Γνωρίζοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτήν τη στιγμή της νεολαίας είναι η ανεργία και επειδή κι εγώ η ίδια είμαι άνεργη, αποφάσισα να βγω μπροστά και να αναδείξω όλα τα ζητήματα που μας αφορούν».

Σε ερώτηση για το αν η ίδια πιστεύει πως πράγματι ο θεσμός αυτός μπορεί να δώσει λύσεις και να έχει δυναμική, είπε: «Η συμμέτοχη των νέων είναι ακόμη μικρή στο νέο αυτό θεσμό.

Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε όλους τους νέους από 15 έως 28 ετών για το ρόλο του Συμβουλίου, τις αρμοδιότητές του και να καταγράψουμε τα προβλήματα της κάθε ηλικίας ξεχωριστά, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε δράσεις που θα βοηθήσουν τους νέους και τον τόπο μας».

Οι… προγραμματικές δηλώσεις
Ποιες είναι τώρα οι… προγραμματικές δηλώσεις της ίδιας και του Συμβουλίου της; «Τα μέλη του Συμβουλίου που εκλέχτηκαν, θεωρώ ότι είναι όλα τους αξιόλογα άτομα, με φρέσκες ιδέες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε στην πράξη, ελπίζοντας και στη βοήθεια του Δήμου, αλλά και συγκεκριμένα της αντιδημάρχου Νέας Γενιάς, η όποια βεβαία απ’ την αρχή μάς έδειξε τη στήριξή της.

Πρώτο μέλημά μας είναι η αύξηση των μελών του Συμβουλίου και η ενημέρωση των νέων για το ρόλο μας και τις δυνατότητές μας μέσω του θεσμού αυτού.

Πιστεύω ότι έχουμε παρά πολλές ιδέες, τις οποίες θα τις δείτε να γίνονται πράξη σύντομα και να κερδίζουν και την εμπιστοσύνη του κόσμου και του Δημοτικού Συμβουλίου… Να τους κάνουμε να ασχοληθούν με εμάς και να τους προβληματίσουμε θετικά», κατέληξε η Δέσποινα Βαζλά.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κ. Ιωσηφέλλη, το νέο Συμβούλιο δε θέλησε να παρευρεθεί στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αρχικά υπήρχε πρόθεση, και αποφάσισε αφού πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση, να συναντηθεί με το δήμαρχο και ακολούθως να κάνει την επίσημη πρώτη εμφάνισή του· έχοντας προηγουμένως, δηλαδή, ετοιμάσει μία πρώτη τοποθέτηση, αλλά και τη στόχευσή του, για να την καταθέσει στους δημοτικούς συμβούλους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey