Κυκλοφόρησαν τα «Καλλονιάτικα»

05/12/2014 - 21:27

Με πλούσια ύλη, 52 σελίδες και αρκετούς συνεργάτες, κυκλοφόρησε το 158ο τεύχος του περιοδικού του Συλλόγου Καλλονιατών «Τα Καλλονιάτικα».

Με πλούσια ύλη, 52 σελίδες και αρκετούς συνεργάτες, κυκλοφόρησε το 158ο τεύχος του περιοδικού του Συλλόγου Καλλονιατών «Τα Καλλονιάτικα».

Την έκδοση επιμελήθηκαν η υπεύθυνη σύνταξης, Αντιγόνη Μώρου, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλονιατών, Σταύρος Βαλτάς. Το εξώφυλλο φιλοξενεί μία σύνθεση με θέμα «Τα Χάνια» της Ειρήνης Παΐδα.

Από τα περιεχόμενα ξεχωρίζουν το σαλόνι με τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού 2014, «Τα χωριά της Καλλονής» του Άρη Κυριαζή, «Αλέξανδρος: Ο πρώτος Επίσκοπος Μηθύμνης» του Στρατή Μισγίρη, η ιστορική έρευνα της Αιμιλίας Λίτινα «Η ονοματοδοσία στο χωριό μου το Κεράμι», «Το αρνί και η εκδρομή της έκτης τάξης» της Δήμητρας Καφίδου - Ξενούλη, «Ο δρόμος για το πανηγύρι του Αγ. Ιγνατίου» του Νικολάου Γιουβάνη, τα λαογραφικά, καθώς και οι στήλες των ειδήσεων των σχολίων, τα «Όσα ακούει η πλατεία», τα Καλλονιάτικα Κόμικς, «Φάτε μάτια…», «Τα εν οίκω», «Κοινωνικά», «ΣΑ ΠΤΑ ΛΕΜΙ», η σελίδα των Νέων και η Κριτική Βιβλίου.

Εκδήλωση Καλλονιατών
Εκδήλωση για τη συμβολή του Ορέστη Κυπριανού στην απελευθέρωση της Λέσβου, με ομιλητή τον Αριστείδη Κυριαζή, θα γίνει την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα του Συλλόγου Καλλονιατών (Σπύρου Δοντά 10, στάση μετρό Φιξ) από το Σύλλογο Καλλονιατών. Θα ακολουθήσουν χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Ανεμότιας, ζωντανή λαϊκή μουσική και θα σερβιριστούν παραδοσιακά εδέσματα, προσφορά μελών του Συλλόγου Καλλονιατών.

Τίτλος της ομιλίας είναι «Η συμβολή του Ορέστη Κυπριανού, ιατρού, βουλευτού και αντιπροέδρου της Γερουσίας, στην απελευθέρωση της Λέσβου το 1912».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey