Στην «Ηχώ της Άντισσας»

Αγωνία για τον «αφανισμό» του δάσους

13/06/2014 - 20:44

Με πλούσιο υλικό από τις εκδηλώσεις των Αντισσαίων στην Αθήνα «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», αλλά και ειδήσεις από την Άντισσα, κυκλοφόρησε το 167ο τεύχος του Συλλόγου.

Με πλούσιο υλικό από τις εκδηλώσεις των Αντισσαίων στην Αθήνα «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», αλλά και ειδήσεις από την Άντισσα, κυκλοφόρησε το 167ο τεύχος του Συλλόγου.

Στο πρωτοσέλιδο της έκδοσης φιλοξενείται εκτενές αφιέρωμα για τον αποκριάτικο χορό του Συλλόγου.
Με αγωνία το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου υπογράφει κείμενο για τον επικείμενο «αφανισμό» του δάσους της Άντισσας, σε συνέχεια του προηγούμενου φύλλου που δημοσίευε σχετικό άρθρο του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας, Κυριάκου Αμπατζή.

Ο Σύλλογος Αντισσαίων συμμερίζεται απολύτως την αγωνία του προέδρου και δεσμεύεται να πράξει ό,τι είναι δυνατό για τη διάσωσή του, διότι «το δάσος αυτό που στεφανώνει την Άντισσα, πέραν της περιβαλλοντικής του αξίας, έχει και ιστορική σημασία», δεδομένου ότι φυτεύτηκε στις αρχές της δεκαετίας τού 1930 από τους μαθητές και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Άντισσας.

Το Δ.Σ. έχει στα χέρια του τη διάγνωση του Δασαρχείου Μυτιλήνης, όπου προσδιορίζεται το παθογόνο αίτιο Marchalina Hellenica και αναφέρει ότι θα πρέπει να ζητήσει από την υπηρεσία οδηγίες αντιμετώπισής του. Στο Σύλλογο συμπαραστέκεται και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γαβαθά, ενώ σχετικό σημείωμα παραθέτει και ο Γιώργος Καμβυσέλλης, γραμματέας του Συλλόγου.
Μικρή, αλλά αρκετά σημαντική για το Σύλλογο, είναι η είδηση εγγραφής 20 νέων μελών!

Και εκδρομή…
Μεταξύ άλλων, η έκδοση περιλαμβάνει άρθρο για τη μονοήμερη εκδρομή του Συλλόγου στα Βάγια Βοιωτίας. Στις 11 Μαΐου, την πρώτη Κυριακή δηλαδή μετά την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, πολιούχου του Συλλόγου, οι συντοπίτες παρέστησαν στη θεία λειτουργία και εορτασμό του αγίου στην περιοχή.

Μετά το πρωινό καφεδάκι τους στην παραλία του Ωρωπού, μετέβησαν για περίπατο, απολαμβάνοντας τις ομορφιές του τόπου, αλλά και τα τοπικά εδέσματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey