Από τον «Άλλο Δρόμο», για τον προϋπολογισμό του Δήμου Λέσβου

Προϋπολογισμός μνημονιακής μιζέριας

20/12/2013 - 16:36

«Ο προϋπολογισμός του Δήμου Λέσβου για το 2014 είναι ένας προϋπολογισμός μνημονιακής μιζέριας και ηττοπαθούς αποδοχής της συρρίκνωσης των όποιων δυνατοτήτων έχουν πια παραμείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση για την άσκηση πολιτικής για τους δημότες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Ο Άλλος Δρόμος».

«Ο προϋπολογισμός του Δήμου Λέσβου για το 2014 είναι ένας προϋπολογισμός μνημονιακής μιζέριας και ηττοπαθούς αποδοχής της συρρίκνωσης των όποιων δυνατοτήτων έχουν πια παραμείνει στην τοπική αυτοδιοίκηση για την άσκηση πολιτικής για τους δημότες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Ο Άλλος Δρόμος».

Κατά την άποψη της παράταξης, ο προϋπολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα που έχει επιβάλει το παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση και η τρόικα.

Η παράταξη κατηγορεί την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και τις παρατάξεις που στις προηγούμενες εκλογές είχαν στηριχθεί από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, πως για ακόμη μία φορά λειτούργησαν σαν ιμάντας μεταβίβασης της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης προς τους δημότες.

Για τις παρατάξεις «Αλλαγή Πορείας» και «Λαϊκή Συσπείρωση» και έναν ανεξάρτητο σύμβουλο αναφέρει πως με τεκμηριωμένο λόγο στάθηκαν στις καταστροφικές συνέπειες του προϋπολογισμού αυτού και τον καταψήφισαν.

Το ύψος του προϋπολογισμού του Δήμου Λέσβου για το 2014 διαμορφώνεται στο ίδιο περίπου ύψος που ήταν ο προϋπολογισμός του Δήμου Μυτιλήνης το 2009. Γεγονός που δείχνει τη συρρίκνωση των πόρων που διεκδικεί η αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Λέσβου από την κυβέρνηση και η αδυναμία της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί έστω και τα στοιχειώδη.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή Βουνάτσου κατηγορείται για φορομπηχτική πολιτική για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις προσεγγίζουν το 200%, όπως αναφέρει η παράταξη «Ο Άλλος Δρόμος».

Τα αυξημένα δημοτικά τέλη είναι μια ακόμη αιτία της αδυναμίας την δημοτών της Λέσβου να πληρώσουν τους λογαριασμούς τής ΔΕΗ. Την ίδια ώρα και παρά τις υπέρογκες αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών την τριετία 2011 - 2013, οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου είναι πραγματικά άθλιες και οι εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων της καθαριότητας ακόμα αθλιότερες, όπως σημειώνει η παράταξη του Στράτου Γεωργούλα.

Επιπλέον κατηγορείται η δημοτική αρχή πως αδιαφορεί για τα χωριά της Λέσβου, γεγονός που φαίνεται από το ότι δε διατίθεται ούτε ευρώ για τις ανάγκες τους από το νέο προϋπολογισμό.

Η παράταξη υπόσχεται πως θα τροποποιήσει ριζικά τον προϋπολογισμό του Δήμου τον επόμενο Σεπτέμβριο, θεωρώντας ότι στις εκλογές του Μαΐου θα κερδίσει το Δήμο. Για το 2015, θα ετοιμάσει έναν προϋπολογισμό του οποίου οι βασικοί άξονες θα είναι η στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικά ομάδων, των ανέργων, όσων δεν έχουν βασικά αγαθά, όπως ρεύμα, νερό και πρόσβαση στην κοινωνική πρόνοια. Παράλληλα, θα δίνει πόρους στα τοπικά συμβούλια και τις συνελεύσεις των χωριών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey