Ξεκίνησε χθες, μετά από οκτώ χρόνια αναμονής, η πλακόστρωση στην οδό Κομνηνάκη

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία…

03/12/2013 - 15:27

Σ’ ένα ντόπιο «γεφύρι της Άρτας», την πολύπαθη οδό Κομνηνάκη, έγινε χθες επανεκκίνηση, με καθυστέρηση οκτώ ολόκληρων χρόνων που ο κεντρικότατος δρόμος της Μυτιλήνης παρέμενε με ανοιχτές πληγές, ήδη απ’ την εποχή που κατασκευάστηκαν τα αποχετευτικά δίκτυα.

Σ’ ένα ντόπιο «γεφύρι της Άρτας», την πολύπαθη οδό Κομνηνάκη, έγινε χθες επανεκκίνηση, με καθυστέρηση οκτώ ολόκληρων χρόνων που ο κεντρικότατος δρόμος της Μυτιλήνης παρέμενε με ανοιχτές πληγές, ήδη απ’ την εποχή που κατασκευάστηκαν τα αποχετευτικά δίκτυα. Έκτοτε και παρά τις προσπάθειες που έγιναν από όλες τις δημοτικές αρχές, η πλακόστρωση παρέμενε όνειρο θερινής νυκτός, που τελικά θα δει η πόλη και οι επισκέπτες της να παίρνει σάρκα και οστά μέσα στο επόμενο οκτάμηνο. Αν φυσικά δεν προκύψει κάποιο νέο πρόβλημα.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν χθες, αποτελούν συνέχεια της ένταξης στο ΕΣΠΑ, τον Οκτώβριο του 2012 απ’ το Δήμο Λέσβου, του έργου «Ολοκλήρωση πλακόστρωσης οδού Κομνηνάκη», με προϋπολογισμό 365.000 ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε αρχές Μαρτίου τού 2013 και συμβασιοποιήθηκε τον Ιούνιο, με ανάδοχο τον εργολάβο Αντώνη Γλεζέλλη. Έκτοτε, όμως, κι ενώ θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εργασίες, παρατηρήθηκε και νέα καθυστέρηση (αποδίδεται στην προμήθεια πρώτων υλών και πιο συγκεκριμένα πέτρας), με αποτέλεσμα μόλις χθες να αρχίσει η υλοποίηση του έργου.

Τις πρώτες εργασίες επί τόπου παρακολούθησαν ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με την προϊσταμένη του Τμήματος Κτηριακών - Λιμενικών - Συγκοινωνιακών Έργων, Άννυ Οικονομίδου, και την επιβλέπουσα μηχανικό Κωνσταντίνα Συριανού.



Τι θα γίνει…
«Η εξαιρετικά άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόταν για πολλά χρόνια η οδός Κομνηνάκη και οι πάροδοι, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και αποτελώντας διαρκή αιτία ατυχημάτων και υποβάθμισης της περιοχής, σύντομα θα αποτελεί παρελθόν. Υλοποιώντας τη δέσμευσή μας, θα παραδώσουμε ένα πολυσύχναστο δρόμο, σύγχρονο και ασφαλή για τους δημότες της πόλης της Μυτιλήνης, μέσα στο ιστορικό της κέντρο και όλου του νησιού, αλλά και για όλους τους επισκέπτες μας.

Συνολικά δε, το εν λόγω έργο αναβαθμίζει και ευπρεπίζει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή, καθιστώντας την ασφαλή, καθ’ όλο το 24ωρο. Με την πλακόστρωση της οδού Κομνηνάκη και την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού της, επιλύεται ακόμη ένα πρόβλημα που “κληρονόμησε” η παρούσα δημοτική αρχή, και οι συνδημότες μας - επιτέλους - θα απολαύσουν την εξυπηρέτηση των αναγκών τους από την εκτέλεση και λειτουργία του σημαντικού αυτού έργου», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βουνάτσος.

Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ, το έργο περιλαμβάνει εργασίες πλακόστρωσης και κατασκευής πεζοδρομίων στις οδούς Κομνηνάκη, Ίμβρου, Τενέδου και στην είσοδο προς Πάρκο Χατζηδήμου, στη Μυτιλήνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey