Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία

Ολοκληρώνεται ο δρόμος στην Παγανή

20/09/2013 - 13:56

Το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο κομμάτι του δρόμου που βρίσκεται στην 1η Επαρχιακή Οδό Μυτιλήνης - Λάρσου και συγκεκριμένα στο ύψος της Παγανής. Όπως είναι γνωστό, σε αυτό το κομμάτι του δρόμου είχε παρατηρηθεί καθίζηση.

Το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο κομμάτι του δρόμου που βρίσκεται στην 1η Επαρχιακή Οδό Μυτιλήνης - Λάρσου και συγκεκριμένα στο ύψος της Παγανής. Όπως είναι γνωστό, σε αυτό το κομμάτι του δρόμου είχε παρατηρηθεί καθίζηση.

Σε τοποθέτηση σκύρων προχωρά αυτή την περίοδο ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο στην εθνική οδό στο ύψος της Παγανής. Στις αρχές του έτους, στο δρόμο είχαν παρατηρηθεί ανωμαλίες εξ αιτίας έντονης βροχόπτωσης. Το πρόβλημα διογκώθηκε όταν τον Απρίλιο παρουσιάστηκε και καθίζηση στο ρεύμα καθόδου.

Ο δρόμος έχει σκαφτεί σε βάθος περίπου δύο μέτρων, σε όλη την έκταση όπου είχε εκδηλωθεί η ζημιά. Αμέσως μετά την τοποθέτηση των σκύρων, θα ακολουθήσει η οδόστρωση και στη συνέχεια η ασφαλτόστρωση του σημείου εκείνου. Εκτιμάται ότι ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια είχε βάλει ως όρο στο διαγωνισμό ότι η αποκατάσταση του οδοστρώματος θα πρέπει να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα μέσα σε ένα μήνα από την υπογραφή της σύμβασης, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν και άλλο οι οδηγοί, που για περισσότερους από τρεις μήνες δεν έχουν στη διάθεσή τους το συγκεκριμένο κομμάτι του οδικού δικτύου. Να σημειωθεί ότι η σύμβαση υπογράφτηκε πριν από 15 ημέρες.

Πηγή στο δρόμο…
Οι εργασίες έγιναν βάσει μελέτης που εκπονήθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, στην οποία γινόταν αναφορά στην αιτία εξ αιτίας της οποίας προέκυψε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όπως επισημαίνεται σε αυτήν, η βλάβη οφείλεται σε ενεργοποίηση πηγής, η οποία δεν είχε υπολογιστεί, όπως είπαν οι αρμόδιοι, στη μελέτη του έργου «1η Επαρχιακή Οδός Μυτιλήνης - Λάρσου».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Ηρακλή Βερβέρη, γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες ούτως ώστε σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί και πάλι η πηγή, να μην παρουσιαστεί πρόβλημα.

Το έργο αποκατάστασης του οδοστρώματος στην περιοχή της Παγανής είναι προϋπολογισμού 205.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα προέλθει από κονδύλι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για αντιπλημμυρικά έργα.

Σε δήλωσή του για την πορεία των έργων, ο κ. Βερβέρης είπε στο «Ε»: «Το έργο συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς βάσει του προγραμματισμού που είχαμε κάνει, και σε λίγες μέρες θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Η ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου κρίνεται επιτακτική δεδομένου ότι έχουν ξεκινήσει το έργο διάνοιξης της παράκαμψης Μόριας.»

 

Συνεχίζουν για το Αμπελικό…

Αρχές Οκτωβρίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου στην Παγανή, θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος και στο Αμπελικό, όπου είχαν παρουσιαστεί βλάβες λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Σημειώνεται ότι τα δύο έργα ήταν ενταγμένα σε ένα διαγωνισμό.

Ο προϋπολογισμός του έργου στο Αμπελικό ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey