Άγνωστη η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας στην πλαζ «Τσαμάκια», ενώ εργασίες και προσλήψεις… περιμένουν

Στα «προσεχώς»;

10/05/2013 - 14:38

Περί τα μέσα Μαΐου πρόκειται να ανοίξει η πλαζ «Τσαμάκια», σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου (Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε.), Αριστείδη Ταξείδη.

Περί τα μέσα Μαΐου πρόκειται να ανοίξει η πλαζ «Τσαμάκια», σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Εταιρείας Λέσβου (Α.Δ.Ε.Λ. Α.Ε.), Αριστείδη Ταξείδη. Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τις συμβάσεις όλων όσοι πρόκειται να δουλέψουν στην πλαζ κι ούτε έχουν τελειώσει οι εργασίες ευπρεπισμού και συντήρησης της.

Οι εργασίες στα «Τσαμάκια» άρχισαν πριν λίγες μέρες. Δύο εργατοτεχνίτες έχουν αναλάβει τον καθαρισμό του χώρου, τη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τον ευπρεπισμό της παραλίας. Ο κ. Ταξείδης εκτιμά ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη προετοιμασία!
Παράλληλα σε δήλωσή του στο «Ε», τόνισε ότι η δουλειά που είχε γίνει πέρυσι, βοηθά στο ότι φέτος απαιτείται λιγότερος χρόνος και χρήμα για την όποια συντήρηση. Μάλιστα έκανε σύντομη αναφορά στα περσινά έργα, όπως το φτιάξιμο των κολώνων και των ταρατσών των κτιρίων, η αλλαγή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και του μοτέρ των βόθρων κ.ά.


Όσον αφορά στο χρηματικό σκέλος, είπε ότι το 2012 απαιτήθηκαν περί τις 40.000 ευρώ, ενώ φέτος, βάσει των όσων δήλωσε ο κ. Ταξείδης, τα έξοδα αναμένεται να κυμανθούν μόλις περί τα 1.000 ευρώ. Στα χρήματα αυτά περιλαμβάνονται τα μεροκάματα των δύο εργατοτεχνιτών καθώς και έξοδα για τα ανταλλακτικά. Βέβαια για τα τελευταία δεν πρόκειται να δαπανηθεί μεγάλο ποσό καθώς υπάρχει μεγάλο περίσσευμα υλικών από πέρυσι.

Στα μέσα;
Μία βόλτα στο εσωτερικό της πλαζ αρκεί για ν’ αντιληφθεί κανείς ότι δεν αρκούν πέντε ημέρες, ούτε δύο ζευγάρια χέρια για να γίνει η όλη προετοιμασία. Δεδομένης αυτής της κατάστασης, της σημερινής ημερομηνίας και κάποιων άλλων παραγόντων που επισημαίνονται παρακάτω, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα σχηματίσουν άλλη άποψη, από εκείνη της διοίκησης της Α.Δ.Ε.Λ., για το πότε θα ανοίξει η πλαζ.  Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τα εγκαίνια της πλαζ έγιναν στις 28 Μαΐου.


Πλαστικά μπουκάλια πεταμένα δεξιά κι αριστερά, καρέκλες τοποθετημένες στη μέση του πουθενά, άγρια χόρτα να ξεφυτρώνουν από παντού, δέντρα που θέλουν κλάδεμα και καθάρισμα, αμμουδιά που χρειάζεται στρώσιμο, διαμορφώνουν το σκηνικό που θα συναντήσει κανείς στα «Τσαμάκια».
Όσο δε αφορά στις συμβάσεις όλων όσοι θα απασχοληθούν φέτος το καλοκαίρι στην πλαζ, ο κ. Ταξείδης δεν θέλησε να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την όλη διαδικασία. Αρκέστηκε να πει ότι οι προσλήψεις των διμηνιτών θα γίνουν το συντομότερο, αφού προηγουμένως όμως το Υπουργείο Εσωτερικών ανάψει το πράσινο φως, όπως συνηθίζεται. Στην συνέχεια η διοίκηση της εταιρείας θα παρακάμψει τα όσα προβλέπει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) για να γίνουν άμεσα, όπως είπε ο κ. Ταξείδης, οι προσλήψεις.
Οι συμβάσεις για τις οποίες γίνεται λόγος, είναι δίμηνες και αφορούν έξι άτομα τα οποία θα είναι είτε απασχολημένα στο ταμείο της πλαζ, είτε θα φροντίζουν για τον καθαρισμό αυτής.


Ούτε όμως και η σύμβαση με τον ναυαγοσώστη έχει γίνει ακόμη, η παρουσία του οποίου είναι επιβεβλημένη στην πλαζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να είναι ο περσινός, αφού άτομα με την ειδικότητα αυτή δεν υπάρχουν και πολλά στο νησί μας.

Σίγουρα πράματα…
Μπορεί η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας να είναι ακόμη στον αέρα, όπως και οι συμβάσεις του προσωπικού, όμως το σίγουρο για την πλαζ «Τσαμάκια» είναι ότι τα εισιτήρια θα παραμείνουν στις ίδιες τιμές με πέρυσι. Συγκεκριμένα, δυο ευρώ θα είναι η γενική τιμή εισόδου και ένα ευρώ για τους φοιτητές, τους μαθητές, τους ανέργους και τους πολύτεκνους. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα μαζί με τους συνοδούς τους, ενώ θα υπάρχει και κάρτα των δέκα επισκέψεων αξίας 15 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey