Τα προβλήματα χρηματοδοτήσεων από το Υπουργείο Γεωργίας κινδύνεψαν να πετάξουν εκτός δύο σημαντικά έργα για την «περιφέρεια» του νησιού, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής». Τα τελευταία νέα όμως είναι ευχάριστα καταρχάς για την προοπτική ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Καλλονής, με τον εργολάβο να επιστρέφει εκεί για τη συνέχιση των εργασιών, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί αυτές μέχρι το καλοκαίρι, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα κριθεί το μέλλον του έργου της αναβάθμισης του γηπέδου του Μεσοτόπου, το οποίο πάντως η δημοτική αρχή -με δεδομένα τα προβλήματα χρηματοδότησης- είναι αποφασισμένη να το υλοποιήσει.

 

Το έργο

Από τον Ιούλιο του 2015 υπεγράφη η σύμβαση για το έργο της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού (165.000 ευρώ) του δημοτικού θεάτρου της Καλλονής. Το έργο ξεκίνησε, αλλά η χρηματοδότηση σταδιακά σταμάτησε από το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα για περίπου επτά μήνες να μην προχωρά καμία εργασία. Ωστόσο, μέσα στην εβδομάδα βρέθηκε η φόρμουλα και ο εργολάβος ξεκίνησε ξανά, έχοντας τις εγγυήσεις χρηματοδότησης για να ολοκληρώσει τις οικοδομικές εργασίες για την επισκευή της στέγης, τη μόνωση του δώματος, την αντικατάσταση των κουφωμάτων, τους χρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά του κτηρίου συν την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και εκτιμάται πλέον ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το καλοκαίρι, με τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο να ανακοινώνει την ευχάριστη αυτήν εξέλιξη, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του.

 

«Το γήπεδο Μεσοτόπου θα γίνει»

Λίγους μήνες αργότερα, εξελίχθηκε και η υπόθεση της αναβάθμισης του γηπέδου Μεσοτόπου, με τον εργολάβο ωστόσο που εγκαταστάθηκε στο έργο να εκφράζει εξαρχής και από το χειμώνα του 2015 τις ενστάσεις του αναφορικά με το αν πράγματι θα μπορέσει να πληρωθεί, δεδομένου ότι καλούνταν να προμηθευτεί το πλαστικό τάπητα. Μ’ αυτά και με εκείνα, το έργο παρέμεινε ανενεργό, με τη δημοτική αρχή ωστόσο, έχοντας εξασφαλίσει την απρόσκοπτη στο εξής χρηματοδότηση, να ζητά από τον εργολάβο να επιστρέψει. Την Τρίτη θα φανεί αν θα έλθει σε συνεννόηση μαζί του, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Κατσαρό πάντως να ξεκαθαρίζει στο «Ε» πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρώσει το έργο ακόμα και με πόρους του Δήμου.