10 ευρώ για κάθε ραντεβού

Χορήγηση οικονομικών κινήτρων για την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού

23/07/2021 - 16:05

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολο Βαλτά και τον ενημέρωσε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει οικονομικά κίνητρα στους φαρμακοποιούς και στους γιατρούς, για να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες, να εμβολιαστούν. 

Συγκεκριμένα θα δίνεται αποζημίωση 10 € για κάθε ραντεβού που θα επιβεβαιώνεται στο φαρμακείο, αλλά και θα διενεργείται τουλάχιστον η πρώτη δόση του εμβολίου. 

"Για εμάς τους Φαρμακοποιούς, η συμμετοχή μας στην εθνική προσπάθεια για τον αντι-covid εμβολιασμό, έχουμε αποδείξει ότι δεν συνδέεται με οικονομικά κίνητρα .

Είναι θεσμική μας υποχρέωση , είναι θέμα κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης , να συμβάλλουμε στην επιτυχία της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας. 

Διευκρινίζουμε όμως προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε παραπληροφόρηση, ότι η αποζημίωση αυτή είναι η ίδια για φαρμακοποιούς και γιατρούς, δηλαδή 10 ευρώ και αφορά στο κλείσιμο του ραντεβού εμβολιασμού στο φαρμακείο ή στο ιατρείο αντίστοιχα .

Επίσης όσον αφορά την διενέργεια εμβολιασμού κατά της COVID -19 από τα φαρμακεία μας , η συμμετοχή μας θα συζητηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί πρέπει να επιλυθούν γραφειοκρατικά, διαδικαστικά, νομικά και υγειονομικής φύσεως  θέματα".

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey