Επίκεντρο τα self test και θεσμικά ζητήματα των φαρμακοποιών

Συνάντηση Βαλτά με εκπροσώπους της κυβέρνησης

17/06/2021 - 11:24

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου έλαβε χώρα συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας , αντιπροσωπείας του ΠΦΣ αποτελούμενης από τον Πρόεδρο, Απόστολο Βαλτά, τον Γενικό Γραμματέα, Σεραφείμ Ζήκα , τον Β΄ Αντιπρόεδρο, Γιάννη Δαγρέ, το μέλος Κωνσταντίνο Κούβαρη και το νομικό σύμβουλο Ηλία Δημητρέλλο, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζάμανη, τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, την Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατατέθηκε από τον ΠΦΣ στην Ομάδα Εργασίας, υπόμνημα με τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και συμφωνήθηκε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.

Για το θέμα  των self  tests οι κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος, ζήτησαν από τον ΠΦΣ, τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν self tests για τους μήνες 7ο και 8ο που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί .

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακειών , ζητήθηκε από τον ΠΦΣ να καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο.

«Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να συζητήσει επί του ανωτέρω αιτήματος της Πολιτείας» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey