Ατέλειωτα τα προβλήματα στις μονάδες υγείας της Λέσβου

Σύλλογος Εργαζομένων Βοστάνειου: Σε άθλια κατάσταση το Ακτινολογικό

25/11/2022 - 13:00

Tο ακτινολογικό τμήμα νοσοκομείου σε άθλια κατάσταση από πλευράς στελέχωσης, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, που υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Ξενοφώντας Αυγερινός και Στρατής Σαμαράς. 

Στην ανακοίνωσή του σημειώνουν ότι η μαγνητική τομογραφία γίνεται μόνο σε νοσηλευόμενους και όχι σε εξωτερικούς ασθενείς. Για την μαστογραφία σημειώνουν ότι αναμονή φτάνει τους τρις μήνες και πως το τμήμα διαγνωστικών υπέρηχων δεν λειτουργεί. <<Οι γιατροί αναγκάζονται να κάνουν αξονικές ακόμα και για κάτι απλό που θα ήθελε έναν υπέρηχο 10 λεπτών, δηλαδή επιβάρυνση περίπου 100 απλών ακτινογραφιών>>.

Το Ακτινολογικό 

Σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία του Ακτινολογικού σημειώνουν: <<Τώρα όσον αφορά το κλασικό ακτινολογικό. Ένα τμήμα, με επαγγελματίες υγείας οι οποίοι με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και ευσυνειδησία απέναντι στον ασθενή καλούνται όλο το 24ωρο να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα πληθώρα περιστατικών και συγκεκριμένα κατά μέσο όρο πραγματοποιούνται κάθε μήνα 3500 ακτινογραφίες. Εντός ακτινολογικού σε εισερχόμενους ασθενείς, σε περιστατικά covid στα ΤΕΠ, στο μαιευτικό στα νεογνά, στα χειρουργεία, στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στη μονάδα αυξημένης φροντίδας, στη μονάδα οστικής μέτρησης, στην παθολογική κλινική, στη καρδιολογική κλινική, στη χειρουργική κλινική, στη παιδιατρική κλινική, στην πνευμολογική, στην ορθοπεδική, σε όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου. Το προσωπικό από 15 συναδέλφους στις αρχές του χρόνου μειωθήκαν σε 10 και υπάρχει ο κίνδυνος να μειωθούν περαιτέρω αν δύο συμβασιούχοι δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους για το 2023 (που για μας λύση είναι η μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας). Σε αυτούς προστίθεται και ο συνάδελφος που επίκειται να συνταξιοδοτηθεί. Δέκα εργαζόμενοι επαρκούν οριακά για την λειτουργία του ακτινολογικού όλο το 24ωρο, αν δεν πάρουν καθόλου ρεπό, όταν τα οφειλόμενα έχουν φτάσει 230, αν δεν πάρουν άδειες, αν δεν ασθενήσουν. Πλέον μιλάμε για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας στο ακτινολογικό. S.O.S Παρά τα έγγραφα που έχουν σταλθεί προς την διοίκηση και τις παρεμβάσεις του σωματείου, η κατάσταση παραμένει ίδια και με κάκιστη πρόγνωση αφού για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ούτε λόγος!>> και καταλήγοντας σημειώνουν: <<Η κυβέρνηση, πιάνοντας το νήμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν Υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, με αποτέλεσμα δυστυχώς, να αναγκάζονται όλο και περισσότεροι να στρέφονται ακόμα και για τα βασικά στον ιδιωτικό τομέα>>.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey