FOLLOW US

Υγεία

  • Με πέντε υποψηφίους η ΔΗΠΑΚ στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου
Στόχος να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο σύλλογο
Ο Νάσος Γαλής

«Όλοι βιώνουμε καθημερινά τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, τις ουρές στις εφημερίες τα προβλήματα των τμημάτων, τη μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου και ειδικών εξωτερικών ιατρείων (π.χ. Διαβητολογικό), τις απλήρωτες εφημερίες, τις πολλαπλές εργασιακές σχέσεις και ανατροπή του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας των γιατρών, την ηρωϊκή προσπάθεια των συναδέλφων να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του τεράστιου προσφυγικού κύματος με ανθρωπιά, χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια από την κυβέρνηση.» σημειώνουν μεταξύ άλλων στη διακήρυξη τους η παράταξη της ΔΗΠΑΚ,που πρόσκειται στο ΚΚΕ, εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου.

«Όλοι είμαστε μάρτυρες της επίθεσης στην ΠΦΥ, στο όνομα της δήθεν οργάνωσής της, με τις νέες τραγικές συμβάσεις για τους αυτοαπασχολούμενους, που θα συμβληθούν είτε ως οικογενειακοί γιατροί, είτε ως γιατροί ειδικοτήτων. Το αποτέλεσμα; οι περισσότεροι ασφαλισμένοι στο νησί μας να πληρώνουν από την τσέπη τους για την υγεία τους. Όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα κακής διαχείρισης ή λανθασμένων ενεργειών. Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκή, άγριας ταξικής πολιτικής, που εφαρμόστηκε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»

Η ΔΗΠΑΚ, όπως τονίζει στη διακήρυξή της, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την ανάσχεση απολύσεων, για τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Κέντρων υγείας, για τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.

Υποστήριξε τη γραμμή της αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πάλεψε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών των ανθρώπων με ανθρωπιά. Ενάντια σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Συνέβαλε στο να σταθεί γενικά με σωστό προσανατολισμό ο Ιατρικός Σύλλογος μακριά από επικίνδυνες απόψεις, τύπου «υγειονομικής βόμβας» οι πρόσφυγες κ.λπ.

Στηρίζει τις ηρωϊκές προσπάθειες κύρια των γιατρών στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας, στους οποίους έπεσε το μεγάλο βάρος και πάλεψαν αβοήθητοι από το κράτος. Πρότειναν -και έγινε θέση του Ιατρικού Συλλόγου- την δημιουργία πλήρους εξοπλισμένου Κέντρου Υγείας στη Μόρια.

Η ΔΗΠΑΚ θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στον Ιατρικό Σύλλογο και του ΠΙΣ. «Γιατί, όπως υποστηρίζουν στη διακήρυξη, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας παλεύουν μόνο για τα «μικρά» δευτερεύοντα ζητήματα και αφήνουν στο απυρόβλητο την κύρια πολιτική των κυβερνήσεων και της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι προτάσεις διεκδίκησης

Και η διακήρυξη της ΔΗΠΑΚ καταθέτει τις προτάσεις της, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι:

- Ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, με γενναία αύξηση μόνιμου προσωπικού, βελτίωση στις υλικοτεχνικές υποδομές και στη λειτουργία των τμημάτων. Να δημιουργηθεί από το κράτος νέο Κέντρο Υγείας πλήρως εξοπλισμένο στην Μόρια.

- Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, ΚΥ κλπ.

- Πλήρης και σταθερή εργασία για όλους. Κατάργηση του άθλιου καθεστώτος πληρωμής με ΔΠΥ και συνολικά των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Αυτόματη αναγνώριση της εξαρτημένης σχέσης με βάση αντικειμενικά κριτήρια χωρίς υποχρέωση του εργαζόμενου να τη δηλώσει και καταβολή των εισφορών απ’ τον εργοδότη. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Και οι υποψήφιοι

Υποψήφιοι με τη ΔΗΠΑΚ είναι οι: Γαλής Νάσος, Παθολόγος αυτοαπασχολούμενος γιατρός, Γκέκα Μαρίνα, Αγροτικός Γιατρός ΠΙ Μανταμάδου, Κακναβάτου Ζήνα, Γενικός Γιατρός ΠΙ Μόριας,Τσουκαλάς Θωμάς, Χειρουργός αυτοαπασχολούμενος γιατρός και Χρυσαφίδης Νίκος, Γενικός Γιατρός ΠΙ Θερμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top