Θα εφοδιαστεί με εμβόλια έως τις 12 Ιανουαρίου

Στο 3ο κύμα το Βοστάνειο

04/01/2021 - 11:47

Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο οποίος και θα γίνει σε τρεις φάσεις. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το Νοσοκομείο Μυτιλήνης περιλαμβάνεται στο 3ο κύμα του σχεδίου «Ελευθερία» που σημαίνει ότι θα εφοδιαστεί με τα εμβόλια έως την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, όπως και άλλα 18 νοσηλευτικά ιδρύματα των νησιών Αιγαίου και Ιονίου.  

Στην ίδια κατηγορία με εκείνη του Βοστάνειου περιλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου «Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος», Κυθήρων, Λήμνου, Σάμου «Άγιος Παντελεήμων», Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο», Χίου «Σκυλίτσειο», Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ληξουρίου «Μαντζαβνάτειο» και τα Κέντρα Υγείας Ικαρίας, Κω, Νάξου, Λέρου,

Σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα 9 νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς - δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα. Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Ξεκινά ο εμβολιασμός και στους οίκους ευγηρίας

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

«Γιατί να εμβολιαστώ»: Επιστήμονες απαντούν -Το μήνυμα προς τους επιφυλακτικούς

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών».

Αφού σημείωσε ότι η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία» όπως έχει ανακοινωθεί, γνωστοποιώντας ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έως και χθες το μεσημέρι είχαν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey