Έκκληση Θεοφανέλλη να υποβληθούν εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς σε τεστ για ολοκληρωμένη εικόνα της διασποράς της νόσου και ουσιαστικής αντιμετώπισής της

Σήμερα κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στην Αγιάσο

22/02/2021 - 09:04 Ενημερώθηκε 22/02/2021 - 18:40

Σήμερα μεταβαίνει κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Αγιάσο προκειμένου να γίνουν τεστ σε κατοίκους με στόχο την διαμόρφωση εικόνας σε ότι έχει να κάνει με την διασπορά της νόσου στην Κοινότητα. Μάλιστα στο χωριό θα μεταβούν και οι Αστυνομικές Αρχές του τόπου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί διαχωρίσιμη δεδομένου ότι ο διψήφιος αριθμός κρουσμάτων – στα 20 περίπου- περιορίζεται σε τρεις οικογένειες. Ακόμη σημειώνεται ότι στο χωριό δεν ισχύει καθεστώς αυστηρών μέτρων όπως έχει διαδοθεί.

Τα αρχικά κρούσματα τρεις μαθητές και δύο καθηγητές Γυμνασίου και Λυκείου Αγιάσου έχουν βρεθεί θετικοί, αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα είχαν κολλήσει πριν το άνοιγμα των σχολείων. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Τιμολέων Θεοφανέλλης, σε δήλωσή του στο emprosnet.gr τονίζει ότι είναι σημαντικό, σήμερα που βρίσκεται το κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ.  η εκπαιδευτική κοινότητα και γονείς των μαθητών να υποβληθούν στα τεστ προκειμένου να δημιουργηθεί μια σαφή εικόνα ως προς την διασπορά του ιού. Ακόμη πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό όσοι νοσούν να παραμένουν σε καραντίνα καθώς και οι στενές επαφές τους. Ο κ. Θεοφανέλλης υποστήριξε ότι μόνο με μια ξεκάθαρη εικόνα που θα βασιστεί στην συμμετοχή όλων θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey