Δεν ανανεώθηκε η παραγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια της AstraZeneca

Ροδίτης : «Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με το AstraZeneca»

10/05/2021 - 12:31

Δεν ανανεώθηκε η παραγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για την περίοδο μετά τις αρχές Ιουνίου.

Αυτό δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν χθες, Κυριακή 9 Μαΐου. Πράγματι, η Κομισιόν τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της Covid-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων. Αξίζει να τονιστεί ότι το «πάγωμα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εμβόλια της AstraZeneca οφείλεται στη μη τήρηση των όρων παράδοσης και δεν σημαίνει πως το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν είναι καλό.

Πάντως, για την Ελλάδα, η 2η δόση του εμβολίου για όσους έχουν κάνει την πρώτη, είναι εξασφαλισμένη και ο εμβολιασμός τους θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Αυτό το έχουν διαβεβαιώσει τόσο ο υπουργός Επικράτειας Γιώργος Γεραπετρίτης, όσο και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγεία Καλλονής, Αλέξανδρο Ροδίτη, οι εμβολιασμοί με το AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά. «Δεν υπάρχει θέμα με όσους ήδη έχουν εμβολιαστεί. Προχωράμε κανονικά (..) Από τη ΔΥΠΕ δεν μας έχουν πει για διακοπή, συνεχίζουμε κανονικά» είπε και εξήγησε ότι οι δόσεις που υπάρχουν προφανώς αρκούν για την δεύτερη δόση εκείνων που έχουν εμβολιαστεί αλλά και εκείνων που έχουν προγραμματιστεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey