Ακολούθησαν των κρουσμάτων που εκδηλώθηκαν στην διοίκηση – Δεν γίνονται θερμομετρήσεις σε όλους εκείνους που μπαινοβγαίνουν στη δομή

Πάνω από 30 κρούσματα στο Καρά Τεπέ

06/05/2021 - 13:57 Ενημερώθηκε 07/05/2021 - 09:40

Πάνω από 30 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο πρόχειρο καταυλισμό του πεδίου βολής στον Καρά Τεπέ, ενώ θετικό αποτελεί το γεγονός ότι κανείς δεν έχει νοσήσει βαριά για να μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο για να περάσουν το διάστημα της καραντίνας.

Το αίτιο της εκδήλωσης των κρουσμάτων δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι εδώ και μήνες δεν είχε εντοπιστεί κανένα κρούσμα στον πληθυσμό των επωφελουμένων της δομής. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι η εκδήλωση των κρουσμάτων του πληθυσμού ακολούθησε των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στα στελέχη της διοίκησης του πρόχειρου καταυλισμού. «Πάρα πολύς κόσμος είχε προς το τέλος της δικής τους λοίμωξης και καραντίνας, τότε άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα. Κάποιοι επισκεφτήκαν τα γραφεία της διοίκησης κόλλησαν και πιθανώς το κόλλησαν και στους άλλους» αναφέρει η πηγή. Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε από τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν όσοι επισκέπτονται τις υπηρεσίες υγείας.

 Στο σημείο αυτό θα πρέπει να πούμε ότι ασυμπτωματικοί φορείς εξέρχονταν της δομής, ενώ ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι θερμομέτρηση δεν γίνεται σε όλο τον πληθυσμό που μπαίνει και βγαίνει, αλλά ενδεικτικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά της νόσου.

Δεν εμβολιάζονται

Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι ενώ υπήρξε ενημέρωση του πληθυσμού για τον εμβολιασμό, εντούτοις, παρουσιάζεται μία άρνηση για ένταξη στην λίστα του εμβολιασμού. Ιδιαίτερα αρνητικοί είναι μετανάστες αφρικανικής καταγωγής. Βέβαια αρκετοί εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους στον εμβολιασμό καθώς ενημερώνονται για τα προβλήματα που έχουν προκύψει κατά καιρούς, όπως με τις θρομβώσεις.

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, ενώ αγκάθι μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι από τέσσερις έχουν μείνει δύο γιατροί του Ε.Ο.Δ.Υ. που βρίσκονται στη δομή, επειδή έληξαν οι συμβάσεις.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey