Διαδικτυακό εργαστήριο από την ΠΝΟΗ

«Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος - Εκπαίδευση σε Τεχνικές Διακοπής του»

21/01/2021 - 21:38

Το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή» πρόκειται να υλοποιήσει Διαδικτυακό Εργαστήριο Ενημέρωσης με θέμα «Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος - Εκπαίδευση σε Τεχνικές Διακοπής του» κάθε Δευτέρα 5.00 με 7.00 μ.μ. Η πρώτη συνάντηση του Εργαστηρίου θα είναι στις 8 Φεβρουαρίου 2021. Το παρόν Εργαστήριο θα ξεκινήσει με ένα κύκλο 10 συναντήσεων και θα συνεχιστεί με δεύτερο κύκλο συναντήσεων, εφόσον υπάρχει ανάγκη ή επιθυμία από τα μέλη. Οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες, δίωρες,  με ενδιάμεσο μικρό διάλειμμα. Θα πραγματοποιούνται με παρουσιάσεις, προβολή μικρών ντοκιμαντέρ αλλά και  μέσα από τη συζήτηση και ανατροφοδότηση ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Τα θέματα

Ενδεικτικά τα  θέματα είναι τα εξής:
1. Φροντίζω σωματικά και συναισθηματικά τον εαυτό μου.
2. Διερεύνηση εξωτερικών παραγόντων που με οδηγούν στο κάπνισμα.
3. Διερεύνηση ψυχολογικών αναγκών, που βρίσκονται κάτω από τα συναισθήματα άγχους ή θλίψης, που σχετίζονται με το κάπνισμα.
4. Αξιολόγηση της εξάρτησης σε επίπεδο συμπεριφοράς.
5. Εκπαίδευση σε τεχνικές μυϊκής και νοητικής χαλάρωσης.
6. Δημιουργία ατομικού πλάνου διακοπής του καπνίσματος.
7. Παρουσίαση και συζήτηση διαφόρων θεωριών περί εθισμού
8. Η χειραγώγηση των Μ.Μ.Ε, η διαφήμιση και το κάπνισμα.
9. Παρουσίαση, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τεχνικές διακοπής καπνίσματος.
10. Τεχνικές επιβίωσης κατά τη διάρκεια των προσπαθειών διακοπής του. Πρόληψη της υποτροπής.

Στόχος του εργαστηρίου
Στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο υποστήριξης ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και στο συντονιστή , όπου όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε το κάθε μέλος ξεχωριστά στην προσπάθεια του να ανακαλύψει και να εφαρμόσει ένα νέο τρόπο ζωής, πιο φυσικό και υγιεινό...

Δηλώσεις συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., εκδηλώνοντας το ενδιαφέροντος τους με Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και αίτηση συμμετοχής  για το συγκεκριμένο Εργαστήριο. Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσα από την πλατφόρμα Zoom και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν στο προσωπικό τους email για τον Κωδικό της Συνάντησης μετά την ολοκλήρωση της αίτησης τους.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σοφία Κιστάνη, Κλινική Ψυχολόγος (M.Sc.)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey