FOLLOW US

Υγεία

  • «Να σταματήσουν οι φαγωμάρες» τονίζουν οι συνταξιούχοι επισημαίνοντας τα προβλήματα στο Νοσοκομείο και στο ΚΥ Μυτιλήνης
«Οι διοικούντες στον ύπνο του δικαίου»

Εδώ και μήνες η Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ασχολούνται με τα προβλήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο νησί. Καταγγελίες, διαμαρτυρίες, σε καθημερινό επίπεδο και η κατάσταση στον τομέα αυτό να χειροτερεύει δραματικά, όπως επισημαίνουν.

«Όταν κάναμε αυτές τις καταγγελίες, ίσως μερικοί, να μας κατηγορούσαν για σκοπιμότητα κτλ. Έφθασε όμως το πλήρωμα του χρόνου και σήμερα ασχολούνται οι πάντες με την άθλια κατάσταση που υπάρχει στη δημόσια περίθαλψη και τη μη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών» τονίζουν.

Η παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ αναφέρει ότι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στη μονάδα υγείας πρώην ΙΚΑ ένα-ένα τμήμα με την έλλειψη προσωπικού ιατρικού-νοσηλευτικού, υπολειτουργεί: «Κλινικές βρίσκονται ένα βήμα από την αναστολή λειτουργίας. Σε αρκετά τμήματα, όπως το διαβητολογικό, οφθαλμολογικό, καρδιολογικό, ορθοπεδικό και ψυχιατρικό τα ραντεβού είναι καλυμμένα μέχρι τέλους του χρόνου και ήδη προγραμματίζονται τα ραντεβού του επόμενου έτους 2019. Και οι διοικούντες έχουν τον ύπνο του δικαίου. Θα θέλαμε να ξέρουμε τι κάνουν. Δεν βλέπουν, δεν ακούνε, για την απελπιστική κατάσταση που υπάρχει;»

Κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Οι συνταξιούχοι σχολιάζουν σκωπτικά: «Ας μην είμαστε όμως άδικοι, προσλαμβάνεται και δεύτερος διαιτολόγος, στο Νοσοκομείο, χαράς ευαγγέλια!». Και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Μήπως αρχίσατε να εφαρμόζετε αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός και διάφοροι Υπουργοί σας, ότι οι ηλικίες πάνω από 70 χρονών αποτελούν βάρος στο κράτος και αφού θα πεθάνουν σε λίγα χρόνια, θα αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα περίθαλψης και το συνταξιοδοτικό πρόβλημα;

Αυτό, αποτελεί τη μεγαλύτερη προσβολή απέναντι σ’ εκείνους που εργάστηκαν μια ζωή, πλήρωσαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση του κράτους και ενώ θα έπρεπε να έχουν ιδιαίτερη φροντίδα από την πολιτεία και να ζουν αξιοπρεπώς, τουναντίον το κράτος τους αντιμετωπίζει με τέτοια πρωτοφανή κυνικότητα, λέγοντας τους ότι τα προβλήματα θα λυθούν με το φυσικό τους θάνατο, μετά τα 70 χρόνια».

Αναφορικά με τη μη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, σημειώνουν ότι «όλα αυτά προς χάριν των ιδιωτών που θησαυρίζουν στις πλάτες μας από τα ασφαλιστικά μας ταμεία».

«Απαιτούνται χρήματα»

«Κύριοι, ομελέτα χωρίς αυγά δεν γίνεται. Έτσι και στην υγεία, χωρίς λεφτά δεν υπάρχει δυνατότητα παροχής σωστής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ας σταματήσουν επιτέλους τις φαγωμάρες οι παράγοντες και διοικούντες στο Νοσοκομείο και ας ασχοληθούν με τα σοβαρά και καυτά προβλήματα που υπάρχουν.

Η δε τακτική να μην απαντάνε οι αρμόδιοι στις καταγγελίες μας, είναι πρωτοφανή. Ποτέ στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είχαμε τέτοια αντιμετώπιση. Πάντα οι αρμόδιοι απαντούσαν, ασχέτως αν κορόιδευαν κτλ, απαντούσαν όμως» τονίζουν.

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την 1η Οκτώβρη ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων: «Δηλώνουμε, ότι εμάς τους συνταξιούχους δεν μας ενδιαφέρουν οι φιέστες και οι επισκέψεις σε ευαγή ιδρύματα. Οι συνταξιούχοι θέλουν στην ηλικία που βρίσκονται σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, αξιοπρεπείς συντάξεις και όχι ελεημοσύνες για να μπορέσουν να ζήσουν τα υπόλοιπα χρόνια με αξιοπρέπεια.

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να κλείσουν τα αυτιά τους και να ετοιμαστούν για νέους σκληρούς αγώνες, διότι μόνο με τον δοκιμασμένο δρόμο του αγώνα έχουμε αποτελέσματα.

Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα. Δεν πρόκειται να μας λυγίσετε, να μας κουράσετε. Συνέχεια θα μας βρίσκεται μπροστά σας. Μην μας υποτιμάτε λόγω ηλικίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top