Ευχαριστίες από την επικεφαλής του 2ου κλιμακίου των γιατρών Ελ. Γαμβρέλη που ήρθε στη Λέσβο για ενίσχυση της «γαλάζιας ελευθερίας»

«Ο εμβολιασμός αποτελεί καθήκον έναντι του εαυτού μας και της κοινωνίας»

19/06/2021 - 09:44 Ενημερώθηκε 19/06/2021 - 09:52

Απευθυνθήκαμε στην επικεφαλής και υπεύθυνη του δεύτερου κλιμακίου των ιατρών και νησηλευτών που ήρθαν από την 4η ΥΠΕ Αν.Μακεδονίας και Θράκης για να ενισχύσουν την εμβολιαστική προσπάθεια στο νησί , στα πλαίσια της «γαλάζιας ελευθερίας», την γιατρό Ελενα Γαμβρέλη- Μεταξά, Διευθύντρια του ΕΣΥ, για να μας δώσει τις εντυπώσεις της από αυτήν την σύντομη επίσκεψη της στη Λέσβο, αλλά και για την άποψή της σε σχέση με την ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού και για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται για την ασφάλεια συθνολικά της κοινωνίας. Η κα Γαμβρέλη με την ευκαιρία της συνομιλίας μας αυτής έσπευσε να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε όσους βοήθησαν το κλιμάκιο κατά την επίσκεψη και τη διαμονή του εδώ, προεξάρχοντος του δημάρχου Μυτιλήνης Στρ. Κύτελη , που με δική του πρωτοβουλία και στήριξη του δήμου επισκέφθηκαν τα δυο κλιμάκια τη Μυτιλήνη προκειμένου να βοηθήσουν για την επίσπευση των εμβολιασμών, ώστε το νησί το συντομότερο δυνατό να αποκτήσει τείχος ανοσίας και ασφάλεια για την τοπική κοινωνία. Η σύντομη συνομιλία που είχαμε με την κα Γαμβρέλη έχει ως εξής:

Ποια είναι η δική σας θέση για τον εμβολιασμό του τοπικού πληθυσμού, γιατί θα πρέπει να προχωρήσει. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για αυτούς που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα να επικοινωνησω με τον τοπικό πληθυσμό της Λέσβου και να σας ευχαριστω για την ευγενικη σας πρόσκληση για την συνέντευξη αυτή.

Ο Εμβολιασμός αποτελεί το απόλυτα πρωταρχικό καθηκόν μας, τόσο στον εαυτόν μας όσο και απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Εμβολιαζόμαστε  οπωσδήποτε  και με τις δυο δόσεις,  εκτός και αν έχουμε κάνει το μονοδοσικό εμβολιο της Jhonson and  Johnson. Επίσης εκτός και εάν έχουμε νοσήσει, οπότε μία δόση σύμφωνα πάντοτε και με τις οδηίιες των Εμβολιαστικων Αρχων, ο χρόνος και η ανοσία  μας  να μπορεί να είναι ασφαλής και με αντισώματα...

Ο πλήρης  εμβολιασμός όμως φαίνεται, εως και σήμερα, να προστατεύει πολύ μεγάλο ποσοστό από τη  σοβαρή νόσηση έναντι όλων των γνωστών μεταλάξεων του ιού.

Είναι πλέον πασιφανές, ότι όσοι παραμένουν έως και σήμερα ανεμβολίαστοι θέτουν πρώτα σε άμεσο  κίνδυνο τον εαυτόν τους και μετέπειτα τους συνανθρώπους τους, σύνολο της κοινωνίας στην οποια ζούνε. Δεν ξεχνάμε τα μέτρα προστασίας που οφείλουμε να λαμβάνουμε, ιδιαίτερα από την  εδώ και πέρα  χαλάρωση που ξεκίνησε, με την άρση πολλών από τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν. Αυτή η χαλάρωση  γίνεται  ένεκα  των μέτρων, ως «θυσία» για το άνοιγμα του Τουρισμού και της εν γένει οικονομικής δραστηριότητας.

Οφείλουμε με σεβασμό να τηρούμε τα μέτρα, όπως αποστάσεις, μάσκα, και όχι συμμετοχή σε μεγάλες συναθροίσεις, λόγω του όχι ακόμη επαρκή εμβολιασμού του πληθυσμού, αυτού που ονομάστηκε  ανοσία της αγέλης.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας στο νησί και ποιούς θα θέλατε να ευχαριστήσετε για τη βοήθεια τους κατά την επίσκεψη σας εδώ;

Πλησιάζουμε στο τέλος της εδώ εμβολιαστικής  μας παρουσίας στα πλαίσια της επιχείρησης "ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" των νησιών μας. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δώσω τα εύσημα στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για αυτή τη μοναδική επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί στη χώρα μας με την «γαλάζια ελευθερία», καθώς και στο υπουργό Υγειάς Β. Κικίλια και τον Γ.Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους, για τον όλο προγραμματισμό του καθολικού εμβολιασμού των κατοίκων των νησιών μας.

Θα ηθελα ως Επικεφαλής και Υπεύθυνη  του 2ου Κλιμακίου, που επισκέφθηκε τη Λέσβο να ευχαριστήσω απο καρδιάς και τους κάτωθι:

Τον Δήμαρχο Μυτιλήνης  κ. Κύτελη  Στρατή, για την άριστη συνεργασία και αμέριστη συμπαράσταση στο έργο μας.

Τον  ειδικό σύμβουλο του Δημαρχου  κ. Μπαλλή Τάσο, ο οποίος σε κάθε κάλεσμα μας ήταν παρών και έδινε άμεσες  λύσεις.

Τους κ.κ.  Διοικητές μας, της 4ης ΥΠΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  κ.Τσαλικάκη Δ. και Ειρ Χατζοπούλου για το επιτελικό και δημιουργικό πολύπλευρο  έργο που επιτελούν και την  συνεχόμενη παρουσία τους δίπλα μας.

Τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων  κ. Ροίλο Χρήστο  για  την άψογη συνεργασία και την τιμητική του επίσκεψη, κατά την παρουσία μας στο νησί, αλλά και  θα ήθελα να ευχαριστήσωτην Διευθύντρια  του Κ.Υ. Μυτιλήνης  κ. Μανιάτη Ελεωνόρα   για την Βοήθεια της και την αμεσότητα της, σε ότι χρειαστήκαμε στην παρουσία μας στη Μυτιλήνη.

Επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λεσβου  κ. Μυρσινιά Ευάγγελο για όλη την βοήθεια όπου και όταν χρειάστηκε, το Ξενοδοχείο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ,τους ιδιοκτήτες του κ.κ.Θεόφιλο και Θεολόγο Αποστολά, καθώς και όλο το προσωπικό του για την άψογη  και ευγενική φιλοξενία τους, όπως επίσης και το Ξενοδοχειο Πυργος Σοφοκλεους

Ευχαριστίες επίσης και για το Catering του κ. Τζανέτου Εμμανουήλ για την υποστήριξη εστίασης, καθ'όλη την εκεί παραμονή μας .

Τέλος να ευχαριστήσω εκ μέρους μου, όλους του 2ου Κλιμακίου, το Ιατρικονοσηλευτικό προσωπικο της 2ης Ομάδας που ταξίδεψε στη Λέσβο για την προσφορά τους, για την άψογη συνεργασία μας με ολους τους εμπλεκόμενους φορείς, ιδιώτες και εμβολιαζόμενους και να κλείσω την αναφορά μου αυτή, με το ότι  πράξαμε για ακόμη μια φορά το καθήκον μας τιμώντας το λειτούργημα μας και τον «Ορκο του Ιπποκράτη» που δώσαμε και που τιμούμε και τιμήσαμε στο ακέραιο.

Η κα Γαμβρέλη φεύγει από το νησί μας, μετά την παρουσία της με τους συνεργάτες της του κλιμακίου γιατρών και νοσηλευτών που ήρθαν από τη βόρεια Ελλάδα και τη Θράκη για να ενισχύσουν την εμβολιαστική προσπάθεια της «γαλάζιας ελευθερίας» στη Λέσβο , με τις καλύτερες εντυπώσεις και έχοντας να πει έναν καλό λόγο για όλους εκείνους και πρωτίστως στο δήμαρχο Μυτιλήνης , που είχε και την πρωτοβουλία, που συνέβαλλαν ώστε η εθελοντική αυτή αποστολή στεφθεί με επιτυχία. Και εμείς από τη μεριά μας εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας , γιατί η Λέσβος χρειάζεται  αλληλεγγύη και στήριξη και είναι καλοδεχούμενη απ όπου και αν προέρχεται πολύ περισσότερο αν είναι για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την υγειονομική «θωράκιση» του τοπικού πληθυσμού. 


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey