FOLLOW US

Υγεία

  • Τα προβλήματα του Νοσοκομείου έθεσε για άλλη μια φορά ο σύλλογος των εργαζομένων στον Γιώργο Πάλλη
Να αντιμετωπιστούν εκκρεμότητες και  εξαγγελίες του «Βοστάνειου»

Μια σειρά προβλημάτων που έχει θέσει κατ’ επανάληψη από την αρχή της θητείας του, το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο επαναφέρει με αφορμή και την επίσκεψη του κυβερνητικού βουλευτή Γ. Πάλλη στα γραφεία του. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα σημειώνει ότι «όχι μόνο δε δρομολογήθηκαν αλλά βλέπουμε ότι μεγεθύνονται και διευρύνονται». Ο σύλλογος με την ανακοίνωση που δημοσιοποίησε προς τους αρμοδίους επανέρχεται, θυμίζει, επισημαίνει και απαιτεί…

Υπάρχει ...δυσκοιλιότητα

Καταρχήν ο σύλλογος μιλά για ....δυσκοιλιότητα απέναντι στη σημερινή διοίκησή του, σπεύδοντας ωστόσο να σημειώσει ότι «καθήκον μας είναι να αναδεικνύουμε προβλήματα και να απαιτούμε λύσεις από οιανδήποτε βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας». «Για τον περιορισμό της προσφυγικής ροής που εξακολουθούν να βαραίνουν πολλαπλώς το νοσοκομείο μας καμία ενέργεια δεν είδαμε. Είχαμε προτείνει δημιουργία εξωνοσοκομειακών δομών, αλλά μαθαίνουμε ότι και οι υφιστάμενες διαλύονται». Ενώ από την 1η Απριλίου φεύγουν και οι δύο-τρεις μεταφραστές που ούτως ή άλλως δεν επαρκούσαν.

Ελλείψεις και εκκρεμότητες

Στη συνέχεια στην ίδια παρέμβαση του συλλόγου διατυπώνονται μια σειρά προβλήματα του χώρου όπως:

«Το αναισθησιολογικό παραμένει χωρίς ανάνηψη, είχαμε προτείνει τη μεταφορά της από εκεί εγκατεστημένης ιματιοθήκης στον παρακείμενο χώρο της πρώην αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αντιθέτως πεισματικά η διοίκηση προτίμησε και ήδη ξεκίνησε για να την μετατρέψει σε μουσειακή αίθουσα!!!

Οι φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό, μια ανακατανομή έστω που πιθανά θα διόρθωνε ορισμένα πράγματα, ούτε αγγίχτηκαν. Εντός του επόμενου μήνα ενδέχεται το νοσοκομείο να απολέσει έως και δεκαπέντε (15) άτομα από την νοσηλευτική υπηρεσία λόγω της εσπευσμένης δημιουργίας των αμφιβόλου χρησιμότητας ΤΟΜΥ .Στο νοσοκομείο μας υπηρετούν περί τους δέκα+ επιτυχόντες στα ΤΟΜΥ και ήδη ξεκίνησαν οι παραιτήσεις τους για ανάληψη υπηρεσίας, από τους τέσσερις ΠΕ καταρχήν και προχωρούν στους επόμενους ΤΕ και ΔΕ.

Παράλληλα με νόμο που ήδη ψηφίστηκε παρέχεται στους πρώην σχολικούς φύλακες που υπηρετούν στο νοσοκομείο μας ως βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό δώδεκα (12) τον αριθμό από αυτούς ενδέχεται να χάσουμε τρεις-τέσσερις, με παρότρυνση της διοίκησης! Παράλληλα εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η έλλειψη προσωπικού, τραυματιοφορείς στα ΤΕΠ και όχι μόνο, ψυχιατρική κλινική, χειρουργεία, παθολογική… αλλά ακόμα και σε τμήματα της διοικητικής υπηρεσίας. Η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης επικουρικού προσωπικού κατά περίεργο τρόπο δεν αξιοποιείται.»

Στις παραπάνω εξελίξεις που θα πλήξουν την αποτελεσματικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του νοσοκομείου στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος τονίζει και τις παρακάτω ελλείψεις.

«Οι χιλιοεξαγγελθείσες προσλήψεις γιατρών σε νευραλγικές ειδικότητες που λείπουν όπως ακτινοδιασώστης στον κλειστό μαγνητικό τομογράφο, νεφρολόγος στη Μ.Τ.Ν., ψυχίατρος στην Ψυχιατρική, παιδίατρος, Γενικής ιατρικής στα ΤΕΠ, κ.λ.π. παραμένουν κολλημένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας χωρίς καμιά αποφασιστική ενέργεια από μέρους των ιθυνόντων να προχωρήσουν και μία-δύο που περαιώθηκαν με δικές μας ενέργειες.»

Και οι εξαγγελίες

Ενώ για την επιτακτική ανάγκη ανακαίνισης της ψυχιατρικής, πέραν της επαφής με τη περιφέρεια Β. Αιγαίου που με επιμονή του συλλόγου, όπως σημειώνεται ότι έγινε, και η οποία προσφέρθηκε να τη χρηματοδοτήσει, αναρωτιέται εάν παραδόθηκε η μελέτη εκ μέρους της ΔΥΠΕ που ζητήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2018.

Όπως αναρωτιέται ο σύλλογος σε ποιό στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία γενικά του ανθρώπινου δυναμικού που θα επανδρώσει το ταλαίπωρο αιμοδυναμικό όταν κάποια στιγμή θα παραδοθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του! Όπως επίσης και η δημιουργία μονάδας παραγωγής οξυγόνου που όλο εξαγγέλλεται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δρομολογηθεί κάτι.

Θα αναμένουμε

Η διοίκηση του συλλόγου αναφερόμενη σε όλα αυτά δικαιολογημένα αναμένει πράξεις και όχι, όπως επισημαίνει «ασκήσεις επί χάρτου», ενώ προσθέτει ότι η συζήτηση με τον κυβερνητικό βουλευτή διεξήχθη σε καλό κλίμα και τώρα αναμένονται οι δικές του ενέργειες και παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχομένως αυτά για τα οποία και ο ίδιος απόρησε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top