Την εξασφάλιση της προστασίας της υγείας των παιδιών ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μυτιλήνης

Με ημίμετρα ανοίγουν τα σχολεία σύμφωνα με τους γονείς

07/04/2021 - 09:35

Τις ενστάσεις τους εκφράζουν, ως προς το άνοιγμα των σχολείων, τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Μυτιλήνης, καθώς τα μέτρα που προβλέπονται δεν επαρκούν για να διασφαλίσουν την υγεία τους. Μάλιστα οι γονείς θεωρούν ότι τα μέτρα είναι ανέφικτα γεγονός που θα προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς γονέων.

Οι εκπρόσωποι της ένωσης επικαλούνται το γεγονός ότι τα self test δεν διακρίνονται για την αξιοπιστία τους και ζητούν το άνοιγμα των σχολείων να συνδυαστεί με μέτρα όπως λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, test από ειδικούς, ειδικά μηχανήματα για τον αερισμό των αιθουσών και θερμομέτρηση κατά την είσοδο. Ακόμη οι γονείς διαμαρτύρονται και για τις υπεύθυνες δηλώσεις που καλούνται να συμπληρώσουν καθώς όπως υποστηρίζουν αναμένεται να τους δημιουργήσουν προβλήματα.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Εδώ και λίγες ημέρες παρακολουθούμε ανακοινώσεις για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων

Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και να επανέλθουν τα παιδιά στην κανονικότητα με όρους και συνθήκες που θα διασφαλίζουν την υγεία τους αλλά και την υγεία των γονέων και κηδεμόνων όπως και της εκπαιδευτικής κοινότητας .

Το μόνο μέτρο που εξαγγέλθηκε σε σχέση με το προηγούμενο άνοιγμα των σχολείων ήταν τα self test και η ατομική ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων .

Self test που η αξιοπιστία τους δεν είναι μεγάλη κατά λεγόμενα των ειδικών (που σημαίνει μεγάλο ποσοστό λάθους με αποτέλεσμα μαθητές που νοσούν να βρεθούν σε σχολικές αίθουσες με άλλους 25 και συμμαθητές τους ) και γονείς στον ρόλο υγειονομικών υπαλλήλων .

Υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς (άραγε πόσες οικογένειες έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την εκτύπωση των Υ.Δ. όταν πολλά παιδιά παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσα από ένα κινητό τηλέφωνο, τι ευθύνη έχουν οι γονείς όταν από λανθασμένη διάγνωση του self test τελικά νοσήσει το παιδί και διασπείρει τον ιό στους συμμαθητές τους;). Σε περίπτωση που δεν έχει ο μαθητής την υπεύθυνη δήλωση δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο και θα παίρνει απουσίες !!!!!!!!!

Θεωρούμε ακράδαντα, ότι τα μέτρα αυτά είναι ανέφικτα και οι αντιδράσεις από τους γονείς θα είναι πολλές .

Έχει αποδειχθεί πλέον ξεκάθαρα ότι κινδυνεύουν να νοσήσουν παιδιά όλων των ηλικιών, το ίδιο όπως και οι ενήλικες .

Το άνοιγμα των σχολείων με την πανδημία στο μέχρι τώρα μέγιστο σημείο και με συνάθροιση πολλών μαθητών καθώς και εκπαιδευτικού προσωπικού σε μικρές αίθουσες σε αντίθεση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας λαμβάνοντας υπόψη ότι είμαστε στην κορύφωση του 3ου κύματος της πανδημίας .

Η διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη, οπότε ζητάμε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με τέτοια μέτρα (όπως λιγότεροι μαθητές στις τάξεις, test από ειδικούς, ειδικά μηχανήματα για τον αερισμό των αιθουσών άλλα και θερμομέτρηση κατά την είσοδο των μαθητών) ώστε να διασφαλίζεται η υγεία τους.

Η ατομική ευθύνη βαραίνει όλους αλλά η συνολική ευθύνη βαραίνει τους αρμόδιους που λαμβάνουν τα μέτρα από τους οποίους ζητάμε την επαναξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και των αποφάσεών τους».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey