FOLLOW US

Υγεία

  • Ενώ οι συνταξιούχοι είναι σε απόγνωση για την καθυστέρηση των ραντεβού
Λύση ανάγκης στο Βοστάνειο για τους διαβητικούς

Για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αναφορικά με την εξυπηρέτηση των διαβητικών, κάνει λόγο η ανακοίνωση της διοίκησης, παρ’ ό,τι δεν σημειώνει τους λόγους έκδοσής της, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά ως έμμεση απάντηση της διοικήτριας του «Βοστανείου», Άννας Ζερβού στη διαμαρτυρία των ενώσεων Συνταξιούχων του νησιού, μετά από περιστατικό, όπου διαβητικός ζήτησε ραντεβού στις 21 Φεβρουαρίου για να το κλείσει στις… 28 Ιουνίου, δηλαδή μετά από περίπου τέσσερις μήνες.
Με το αποδεικτικό του ραντεβού για τον μακρινό Ιούνιο σε ασφαλισμένο με σοβαρές παθήσεις, βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, βαρύ χειρουργείο στον εγκέφαλο, καρδιολογικά προβλήματα και ζαχαροδιαβήτη που χρίζει καθημερινά ινσουλίνη τρεις φορές την ημέρα, οι Ενώσεις Συνταξιούχων ΔΕΗ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, Τοπική Επιτροπή Λέσβου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ αναφέρονται τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης: «Τυπικά έχει διαλυθεί στην πράξη το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συνειδητοποιούμε όλοι ότι, πλέον η υγεία-περίθαλψη θα αποτελεί υπόθεση σε ατομικό επίπεδο του για τον καθένα από μας ( ο έχων χρήματα θεραπεύεται, ο μη έχων πεθαίνει!!!!)».
Απαιτούν να διασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Μυτιλήνης, προσλήψεις άμεσα σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στις Μονάδες Υγείας σε όλη τη Λέσβο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα το Κ.Υ. και οι Μονάδες Υγείας και να παρέχονται δωρεάν όλες οι υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας των κατοίκων, όλο το 24ωρο. Καταλήγοντας: «Θα μας βρείτε καθημερινά στους δρόμους του αγώνα, γιατί έχουμε πληρώσει με το αίμα μας, τον ιδρώτα μας, επί δεκαετίες δουλειάς τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουμε καταβάλει και απαιτούμε να έχουμε πρόσβαση στην δωρεάν-δημόσια υγεία και περίθαλψη».

Η απάντηση
«Η υγεία είναι ευαίσθητο κοινωνικό αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν είναι ορθό να δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις και κλίμα ανησυχίας σε ευαίσθητες ομάδες ασθενών» διευκρινίζει η διοίκηση του Νοσοκομείου.
Στις 31/12/2017 συνταξιοδοτήθηκε η ιατρός ειδικότητας παθολογίας η οποία κάλυπτε τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία (ΤΕΙ) παροχής υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη. Προκειμένου για την απρόσκοπτη κάλυψη των παρεχόμενων υπηρεσιών, το νοσοκομείο προέβη σε δύο ενέργειες:
α) προκήρυξε μόνιμη θέση ιατρού ΕΣΥ ειδικότητας παθολογίας η οποία ολοκληρώθηκε με την ανάληψη υπηρεσίας ιατρού την 6/2/2018 και.
β) απέστειλε αίτημα στο Υπουργείο Υγείας το οποίο εγκρίθηκε και η συνταξιοδοτηθείσα ιατρός παρέμεινε στο νοσοκομείο με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών συνεχίζοντας χωρίς κενό, να προσφέρει υπηρεσίες υγείας στο ΤΕΙ στην ευαίσθητη ομάδα ασθενών με Σακχαρώδη διαβήτη από τις αρχές του έτους.
Η λειτουργία των εν λόγω ΤΕΙ που πραγματοποιούνταν 4 φορές την εβδομάδα, «άμεσα θα επανέλθει στον ίδιο ρυθμό, εφόσον και η νέα ιατρός θα συνδράμει με επιπλέον δύο φορές εβδομαδιαίως» διαβεβαιώνει η διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση η συνταγογράφηση καλυπτόταν και καλύπτεται τόσο από τους παθολόγους όσο και από τους γενικούς ιατρούς του νοσοκομείου. Όσο αφορά τα επείγοντα-έκτακτα περιστατικά αυτά εκτιμώνται από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα - υπηρεσίες.
Τα ραντεβού για τα ΤΕΙ κλείνονται είτε τηλεφωνικά (τηλ. 22513 51150) είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 14:26
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top