Η αρχή έγινε με τον Καμπούρη

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης [Vid]

12/01/2021 - 14:25 Ενημερώθηκε 17/01/2021 - 14:12

Μεγάλη μέρα η σημερινή για το νησί μας, σύμφωνα με την δήλωση του Διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργου Καμπούρη, καθώς ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ο κ. Καμπούρης ήταν ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο και ακολούθησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων, Χαράλαμπος Ανιτσάκης και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Χρήστος Θεοδώρου.

 

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν δημιουργηθεί δύο εμβολιαστικές γραμμές με σκοπό να εμβολιαστούν, σε πρώτη φάση, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, οι επαγγελματίες υγείας του νησιού. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έφτασαν οι πρώτες 215 δόσεις εμβολίου στο νησί.  Από τις 20 και έπειτα θα αρχίσει η λειτουργία των Κέντρων Υγείας που λειτουργούν και αυτά ως εμβολιαστικά κέντρα και πάντοτε σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Θα εμβολιαστεί σε πρώτη φάση το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, των πέντε Κέντρων Υγείας του νησιού, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, καθώς και οι στρατιωτικοί γιατροί που υπηρετούν στο νησί.

Οι 215 εμβολιασμοί είναι προγραμματισμένοι μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσουν κι άλλοι εμβολιασμοί και την σειρά θα έχει ο γενικός πληθυσμός. «Σταδιακά, μετά το εμβόλιο θα αρχίσουμε να ανακτάμε τα όσα χάσαμε τον τελευταίο χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπούρης.

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey