Αυξήθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα οι νοσηλείες στο Βοστάνειο

Κορονοϊός: 3 νεκροί στην Μυτιλήνη μέσα σε μια μέρα

27/01/2022 - 13:36 Ενημερώθηκε 28/01/2022 - 15:08

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 τρία άτομα έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό στη Λέσβο, ανεβάζοντας τα νούμερα των νεκρών στους 108 από την αρχή της πανδημίας. Πρόκειται για δύο γυναίκες ηλικίας 63 και 75 ετών και έναν άνδρα 88 ετών.  

Από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας άρχισε να παρατηρείται αύξηση των νοσηλειών στο «Βοστάνειο» σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Καμπούρη.  

«Η εξέλιξη της πανδημίας παραμένει αβέβαιη λόγω των πολλών ασυμπτωματικών φορέων οι οποίοι βεβαίως κυκλοφορούν και μεταδίδουν τον ιό και της δυναμικής του ιού» είπε ο κ. Καμπούρης και πρόσθεσε: «Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης εξακολουθεί να δέχεται αυξημένη πίεση λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας των δύο μεταλλάξεων «Δ» και «Ο». Διαπιστώθηκε εργαστηριακά ότι 19 είναι με Όμικρον και οι 9 με Δέλτα. Εκείνο που διαπιστώνεται ταυτόχρονα είναι μετακίνηση κρουσμάτων στις πιο μεγάλες ηλικίες και οι επόμενες ημέρες κρίνονται και από τους ειδικούς ιδιαίτερα καθοριστικές».  

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 ένα άτομο βρισκόταν διασωληνωμένο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 28 νοσηλεύονται στην κλινική Covid 19 του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. 

Εμβολιασμοί 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Καμπούρης έχουν γίνει περισσότερες από 143.000 δόσεις, έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση πάνω από 60.000 άτομα, δύο δόσεις πάνω από 53.000 άτομα και τρίτη δόση γύρω στις 35.000 άτομα. 

Προηγμένος εξοπλισμός από την Ύπατη Αρμοστεία και τον ΔΟΜ  

Εμβρυακό μόνιτορ και φορητό ψηφιακό ακτινολογικό στο «Βοστάνειο»  

Δυο ιατρικά μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας τόσο της Μαιευτικής Κλινικής, όσο και του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου δώρισαν η Ύπατη Αρμοστεία και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.  

Η Ύπατη Αρμοστεία πρόσφερε ένα προηγμένο εμβρυακό μόνιτορ για την παρακολούθηση και καταγραφή του καρδιακού παλμού των εμβρύων και των συσπάσεων της μήτρας που συμβάλλει στην ακριβή και έγκυρη διάγνωση. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης προσέφερε ένα φορητό ψηφιακό Ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο προστέθηκε στον υπάρχοντα εξοπλισμό του Ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου. 

«Οι αξιέπαινες αυτές πράξεις συνεισφοράς, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού μας συγκινούν και μας δίνουν δύναμη, για να συνεχίσουμε με επιτυχία τις προσπάθειες μας για την παροχή με ασφάλεια υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του νησιού μας τις οποίες και οφείλουμε» αναφέρει σε δήλωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey