Στο επίκεντρο το Ακτινολογικό, οι οδηγοί και το ΚΥ Μυτιλήνης

Κλεάνθης - Ψούνος - Πετράς παίρνουν θέση για τα προβλήματα της υγειονομικής κοινότητας

25/11/2022 - 10:00

Τα μέλη της παράταξης ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Στρατής Κλεάνθης, Θανάσης Ψούνος και Νικόλας Πέτρας εκφράζουν με δελτίο Τύπου την προσωπική τους άποψη για διάφορα θέματα που απασχολούν την υγειονομική κοινότητα του νησιού. 

Το δελτίο ξεκινά κάνοντας μνεία στο υποστελεχωμένο ακτινολογικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και στα επί σειρά ετών αιτήματα που εκ του αποτελέσματος δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί - κάτι που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση - ότι υπάλληλοι του ακτινολογικού μεταφέρθηκαν για την στελέχωση αλλού τμήματος και πως τελικά από 15 υπαλλήλους που φαίνεται να υπάρχουν στον οργανισμό πραγματικά δουλεύουν 8 με διπλές και τριπλές βάρδιες.

"Από την αρχή του έτους ΚΑΙ εγγράφως, τόσο ο σύλλογος το προεδρείο του οποίου είχαμε εμείς (ΝΕΚ),αλλά και στη συνέχεια το τωρινό προεδρείο αλλά και η υπηρεσία, είχαμε αποστείλει αιτήματα για στοχευμένη ενίσχυση και στις λοιπές πλην νοσηλευτικής υπηρεσίες, διοικητική-τεχνική-παραϊατρικό με έμφαση τον τελευταίο καιρό σε εμφανιστές-χειριστές στο ακτινολογικό μας τμήμα ,όπου το πρόβλημα είναι οξύτατο πλέον και απαιτείται άμεση ενίσχυση των βαρδιών παντί τρόπω !!!!

Σε αυτό το προσωπικό (λοιπό ,πλην νοσηλευτικό) από τον Απρίλιο του 2022 υπήρχε αναστολή προσλήψεων ,που άρθηκε αρχές Νοεμβρίου αλλά ενέκρινε ψίχουλα (250 για όλα τα νοσοκομεία, ήτοι 2-3 για μας)" αναφέρουν και συνεχίζουν: 

"Να τονίσουμε βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους τουλάχιστον από τη μεριά μας ότι, πλην νοσηλευτικού, που πήρε και δικαίως τη μερίδα του λέοντος (70 + άτομα), προσλήψεις στο λοιπό προσωπικό έγιναν κατά το διάστημα της πανδημίας και μάλιστα σε ένα ποσοστό 25%-30% ,που όμως δεν είναι αρκετό, δεδομένου ότι από εκεί έχουμε μεγάλες απώλειες (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις)".

Αποδίδουν την πρόσληψη οδηγών ασθενοφόρων σε συνδικαλιστικές πιέσεις. Ειδικότερα σημειώνουν: "Η πολιτική ηγεσία (Υπουργείο-ΔΥΠΕ-Διοίκηση) με την μεγαλύτερη ευθύνη κλιμακωτά από πάνω προς τα κάτω ,μπροστά σε πιέσεις των συνδικαλιστών συναδέλφων του ΕΚΑΒ ,που θέλουν να απαλλαγούν από τις δευτερογενείς διακομιδές (εισιτήρια-εξιτήρια) στα νοσοκομεία ,ενέδωσαν και ενέκριναν με εξπρές διαδικασίες πρόσληψη δύο οδηγών !!!! ,προκειμένου να διενεργούνται οι δευτερογενείς διακομιδές από το νοσοκομείο.

Είναι γνωστό ότι από το 2014 αυτή η αρμοδιότητα μαζί με ανθρώπους και αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο ΕΚΑΒ ,για να επανέλθουν στα νοσοκομεία χρειάζεται στήσιμο τμήματος από την αρχή και όχι έτσι στο γόνατο Για τους κινδύνους που ελλοχεύει αυτή η απόφαση ,τους έχουμε αναφέρει εκεί που πρέπει, ενδελεχώς !!!"

Το Κέντρο Υγείας 

Σε ότι έχει να κάνει με το Κ.Υ. Μυτιλήνης, σημειώνεται: "Την ανάγκη ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας την έχουμε τονίσει και μάλιστα με προτάσεις κατ' επανάληψη, ανάγκη που αναγνωρίζουν και η παρούσα και η προηγούμενη κυβέρνηση....... Όμως υπό τις παρούσες συνθήκες και έως πραγματικής ενίσχυσης αυτών των δομών, νομίζω ότι δε μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό για να είμαστε και ρεαλιστές.

Κατανοώντας το οικονομικό πρόβλημα των εργαζομένων με τη μερική απώλεια εισοδημάτων που θα υποστούν, προτείνουμε την αναπλήρωση αυτή επί του παρόντος να την καλύψουν κάνοντας βάρδιες στο νοσοκομείο και αποζημίωσή τους από αυτό".

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey