Συνέντευξη τύπου για τα εμβόλια, τις αναστολές και τα επικοινωνιακά φάουλ της κυβέρνησης

Κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου για εμβολιασμό [Vid]

17/09/2021 - 16:45 Ενημερώθηκε 18/09/2021 - 15:07

Κάλεσμα για καθολικό εμβολιασμό απηύθυνε με συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας, Χαράλαμπος Ανιτσάκης, Αθανάσιος Γαλής και Παναγιώτης Θεοδοσίου.

Στην συνέντευξη τονίστηκε η σπουδαιότητα του εμβολίου και τα οφέλη που αυτό προσφέρει στο σύνολο της κοινωνίας. Οι γιατροί εξήγησαν ότι όπως σε κάθε φάρμακο έτσι και στο εμβόλιο το ενδεχόμενο παρενεργειών  είναι ανοιχτό, ωστόσο αυτές εμφανίζονται σε μικρό ποσοστό επί του πληθυσμού. Η δημοσιότητα όμως που λαμβάνουν τέτοιες περιπτώσεις έχει αρνητική επίδραση στην θετική συμβολή του εμβολίου.

Παράλληλα επεσήμαναν ότι οι επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και η καμπάνια που ακολουθήθηκε δεν στηρίχθηκε πάνω σε σωστές βάσεις, γεγονός που γέννησε αμφιβολίες σε μερίδα του πληθυσμού.

Ακόμη υποστήριξαν ότι η επιλογή των αναστολών είναι μια λάθος επιλογή και αποτελεί παράπλευρη απώλεια για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Παράπλευρη απώλεια αποτελεί και το γεγονός ότι πολλές ανθρώπινες ζωές χάθηκαν επειδή εξαιτίας των αυξημένων προληπτικών μέτρων δεν ακολουθήθηκε σωστά ο προγραμματισμός καλυτέρευσης της υγείας με αποτέλεσμα αυτή να επιδεινωθεί και κάποιοι να καταλήξουν όχι λόγω covid αλλά επειδή ήταν «αποκλεισμένοι» από το σύστημα υγείας. Γεγονός που δείχνει ότι η πολιτεία πρέπει να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με προσωπικό και να το θωρακίσει.

Οι γιατροί δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι αποκλείστηκαν από πολλές επιτροπές που συστήθηκαν για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους. Ωστόσο επισήμαναν ότι θα συνεχίσουν να μάχονται για την δημόσια υγεία και να ενημερώνουν τον κόσμο με επιστημονικά δεδομένα με στόχο τον εμβολιασμό τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey