FOLLOW US

Υγεία

  • Το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου κατά της ΠΟΕΔΗΝ:
«Κακόβουλα τα περί τραγικών ελλείψεων»

Η διοικούσα επιτροπή του Κ.Υ. Πλωμαρίου, λαμβάνοντας γνώση της καταγγελίας της ΠΟΕΔΗΝ για «τραγικές ελλείψεις» σε 65 Κ.Υ., μεταξύ των οποίων -σύμφωνα με την καταγγελία - συγκαταλέγεται το Κ.Υ. Πλωμαρίου, συνήλθε εκτάκτως για να επιληφθεί της κατάστασης που δημιουργείται από την παραπάνω καταγγελία.

Η διοικούσα επιτροπή του Κ.Υ. χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ όσον αφορά το Πλωμάρι αναληθή και κακόβουλη, που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην πόλη, ακόμα και ως τόπο τουριστικού προορισμού. «Διότι ανακριβώς βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει παιδίατρος, ενώ υπάρχει, καθώς και ιατροί γενικής ιατρικής, ενώ υπάρχουν πέντε, και όλες οι θέσεις περιφερειακών ιατρείων είναι καλυμμένες και εξυπηρετούνται στον μέγιστο βαθμό», εξηγεί ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Ξενοφών Μαυραγάνης και η συντονίστρια του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου Ανθούσα Καραμβάση.

 

Κενό στις οργανικές

Μάλιστα, οι προαναφερθέντες τονίζουν ότι η ΠΟΕΔΗΝ «αναληθώς καταγγέλλει ότι δεν υπάρχουν πληρώματα ασθενοφόρων και τραυματιοφορείς. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κενά όσον αφορά τις οργανικές θέσεις, που όμως χρονολογούνται από την εποχή που μειώθηκαν δραστικά οι θέσεις του δημόσιου τομέα, για την κάλυψη των οποίων γίνονται σύντονες ενέργειες, τα οποία όμως δεν διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ.». Στο Κ.Υ. Πλωμαρίου, αντιθέτως με τα καταγγελλόμενα, προσθέτουν, έχουν γίνει προσλήψεις και μόνιμου και επικουρικού προσωπικού, το δε φαρμακείο του Κ.Υ. και η αποθήκη είναι απόλυτα ενημερωμένα.

«Η ΠΟΕΔΗΝ, χωρίς καμιά ειδική έρευνα και επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Κ.Υ., εξέδωσε την ανακοίνωση στηριζόμενη πιθανώς σε πληροφορίες προερχόμενες από στενό κύκλο ανθρώπων-συνεργατών της, αδιαφορώντας για τη ζημία την οποία προκαλεί και στο ίδιο το Κ.Υ., το οποίο χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αλλά και στην όλη οικονομία της περιοχής, αφού αποτρέπει οικογενειάρχες αλλά και μεμονωμένους τουρίστες να επισκεφθούν μια περιοχή όπου δε θα έχουν σε περίπτωση ανάγκης την απαιτούμενη υγειονομική κάλυψη. Η διοικούσα επιτροπή θεωρεί ότι μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την υγεία και τη ζωή των πολιτών δεν θα έβλαπτε, εκτός αν αυτό με την ανακοίνωση επιδιώκεται», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

 

Οι υπερβολές βλάπτουν γενικώς...

Με την παρέμβασή της η διοικούσα επιτροπή του Κ.Υ. Πλωμαρίου, που σημειωτέον ανέλαβε πριν από λίγο καιρό, επιχειρεί να δώσει τις δικές της εξηγήσεις για την κατάσταση του Κ.Υ. που από ό,τι σημειώνει κάθε άλλο παρά έχει την εικόνα που παρουσιάζει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία εδώ και πολύ καιρό έχει εγείρει μια σειρά θέματα που απασχολούν τη δημόσια υγεία, ενδεχομένως και με κάποια υπερβολή, όπως ισχυρίζονται κυβερνητικοί παράγοντες, γεγονός εξαιτίας του οποίου κινδυνεύει σε κάποιες περιπτώσεις να χάσει και το δίκιο της.

Ωστόσο, και η άλλη πλευρά επιχειρεί να εξωραΐσει τα πράγματα, δίνοντας μια εικόνα ότι όλα ή τα περισσότερα «βαίνουν καλώς», ενώ κάθε άλλο παρά εισπράττουν αυτήν την εικόνα οι ασθενείς που επισκέπτονται τις δομές του ΕΣΥ. Επιβάλλεται, λοιπόν, στη δημόσια «αντιπαράθεση» και για την υγεία να πρυτανεύσει το κοινό καλό και το μέτρο και όχι η ανέξοδη υπερβολή για τις εντυπώσεις που δεν χρειάζεται τουλάχιστον σ’ αυτούς που κοπιάζουν για να βελτιώσουν τα πράγματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top