Προετοιμάζονται στα Γηροκομεία

Εν αναμονή του εμβολίου και στη Λέσβο…

09/01/2021 - 10:00 Ενημερώθηκε 10/01/2021 - 15:09

Αρχές της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργου Καμπούρη. Το εμβολιαστικό κέντρο είναι ήδη έτοιμο στο «Βοστάνειο».

Από τους 1.150 εργαζομένους στο Νοσοκομείο οι 430 έχουν δηλώσει μέχρι τώρα επιθυμία να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. «Πρέπει να συνεχίσουμε - παρότι θα αρχίσουν άμεσα οι εμβολιασμοί- την τήρηση των μέτρων έως ότου επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης» δήλωσε ο κ. Καμπούρης τονίζοντας ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει το ποσοστό εμβολιασμού να ξεπεράσει το 70% του πληθυσμού.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα

Τα τελευταία στοιχεία, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων. Η αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, στη «χαλάρωση» που παρατηρήθηκε τις ημέρες των εορτών. Συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Βοστάνειου» νοσηλεύονται 2 άτομα, ενώ 23 βρίσκονται στη Κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου.

Στο 3ο κύμα το Βοστάνειο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το Νοσοκομείο Μυτιλήνης περιλαμβάνεται στο 3ο κύμα του σχεδίου «Ελευθερία» που σημαίνει ότι θα εφοδιαστεί με τα εμβόλια έως την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, όπως και άλλα 18 νοσηλευτικά ιδρύματα των νησιών Αιγαίου και Ιονίου.

 

Προετοιμάζονται στα Γηροκομεία

Σύμφωνα με τους Διευθυντές των Γηροκομείων του νησιού, τους έχει ζητηθεί να κοινοποιήσουν προς τους αρμόδιους, ο αριθμός των εργαζομένων των ιδρυμάτων καθώς και των τροφίμων.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου (πρώην «Θεομήτωρ») γίνονται τεστ κάθε 10 με 15 ημέρες, σύμφωνα με τον Διοικητή, Δημήτρη Παραδέλλη, ο οποίος όσον αφορά στους εμβολιασμούς τόνισε ότι πριν από τις γιορτές έχουν σταλεί στους αρμόδιους καταστάσεις με το προσωπικό και τους τροφίμους που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Από τους 80 εργαζόμενους του ιδρύματος οι μισοί δέχτηκαν να κάνουν το εμβόλιο και από τους 65 τροφίμους οι 13 αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει επανέλεγχος σε περίπτωση που ενδεχομένως κάποιοι έχουν αλλάξει γνώμη και η τελική λίστα θα αποσταλεί την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου προκειμένου το διάστημα (μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες) που θα ακολουθήσει να σταλεί ο απαιτούμενος αριθμός εμβολίων για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

«Καλό είναι όλος ο κόσμος να εμβολιαστεί, για το καλό ολόκληρης της κοινωνίας, για να βγούμε επιτέλους από αυτό το διέξοδο και το τέλμα που μας έχει προκαλέσει αυτός ο ιός» είπε ο κ. Παραδέλλης τονίζοντας ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θα κάνουν το εμβόλιο.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο καθεστώς βρίσκονται και τα άλλα  ιδρύματα του νησιού, ο Διευθυντής του Γηροκομείου Μυτιλήνης, Χρήστος Φραντζής σε δήλωσή του τόνισε ότι μέχρι τούδε του έχει ζητηθεί λίστα με τον αριθμό των τροφίμων και των εργαζομένων και αναμένεται ενημέρωση για το πώς και πότε θα γίνει ο εμβολιασμός. Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Προέδρου του Ζαχάρειου Γηροκομείου, Στέφανου Αποστόλου. Ο Διευθυντής του Δημοτικού Οίκου Ευγηρίας Πλωμαρίου - Μιχαλέλειος, Στέφανος Σανιδάς, σε δήλωσή του τόνισε ότι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους του υπουργείου και πως στο Μιχαλέλειο θα εφαρμοστεί το πρωτόκολλο που θα ισχύσει και στις υπόλοιπες μονάδες της επικράτειας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey