FOLLOW US

Υγεία

  • Έφεση άσκησαν τα «Φιλανθρωπικά» κατά της απόφασης που αναγνωρίζει οφειλές 1,7 εκατ. ευρώ
«Δεν κινδυνεύει το γηροκομείο»

Τη διαβεβαίωση ότι σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύει η λειτουργία του Γηροκομείου Μυτιλήνης που λειτουργεί με ευθύνη των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων, έδωσε στην εφημερίδα μας ο δικηγόρος των «Φιλανθρωπικών Καταστημάτων», Παναγιώτης Παπάμαλης, αναφορικά με το χτεσινό μας ρεπορτάζ για το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ που επιδίκασε στο «Βοστάνειο» το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης και αντιστοιχεί στο σιτηρέσιο 18 ετών που παρείχε το νοσοκομείο στο γηροκομείο Μυτιλήνης.

Ο κ. Παπάμαλης εξήγησε ότι έχει ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης και του ποσού του 1.693.818,55 ευρώ, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί τον προσεχή Οκτώβριο. Ωστόσο το Πρωτοδικείο επιδίκασε τον περασμένο Φεβρουάριο ως προσωρινά εκτελεστή την απόφαση για 200.000 ευρώ, τα οποία ήδη κατέσχεσε το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο Μυτιλήνης από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων, γεγονός που φαίνεται να ενόχλησε ιδιαίτερα τη διοίκηση του Ιδρύματος, και βεβαίως τον πρόεδρο αυτής, Μητροπολίτη Ιάκωβο. «Αιφνιδιαστήκαμε από την αγωγή, αλλά και για το ποσό και το ύφος των εκπροσώπων του Νοσοκομείου», τόνισε ο κ. Παπάμαλης, επιχειρώντας από την άλλη να κρατήσει χαμηλούς τόνους, εν όψει και της συνέχειας της δικαστικής αντιπαράθεσης.

«Πρωτόγνωρη» αντιδικία

Από την άλλη, κύκλοι του Μητροπολίτη εκφράζουν έντονα τη δυσαρέσκειά τους για το «πρωτόγνωρο», όπως χαρακτηριστικά μας είπαν γεγονός, μια δομή του κράτους να βάλει κατά μιας κοινωνικής δομής, όπως αυτής του Γηροκομείου, αλλά και του έργου που προσφέρει η Μητρόπολη. Έσπευσαν μάλιστα να επισημάνουν στο «Ε» ότι το Νοσοκομείο ελάμβανε κάποια χρήματα από οίκημα που εκμεταλλεύονταν στην οδό Βουλής, τα 3/7 του οποίου ανήκουν στο Νοσοκομείο, μέσω του «Βοστάνειου» κληροδοτήματος  και τα υπόλοιπα στο γηροκομείο.

Πρόκειται για μια υπόθεση που, πάντως, κρατά χρόνια, ενώ στο παρελθόν με υπουργικές αποφάσεις, κάποιες οφειλές είχαν διαγραφεί. Ο εν λόγω ανταγωνισμός επί της ουσίας ξεκίνησε με την αγωγή που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από πλευράς «Βοστανείου» Νοσοκομείου, τυπικά όμως έκλεισε όταν το Νοσοκομείο σταμάτησε το 2013 να παρέχει σίτιση στο Γηροκομείο. Ήταν μάλιστα η εποχή, που τα «Φιλανθρωπικά» αποφάσισαν να παρέχει το ίδιο το γηροκομείο το σιτηρέσιο των γερόντων, αφού η παρασκευή του φαγητού έκτοτε γίνεται μέσα στο ίδρυμα. Τα «Φιλανθρωπικά» έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους, κυρίως, ως προς τη συμπεριφορά του «Βοστανείου» Νοσοκομείου και όχι ως προς το ποσό, το οποίο είναι αρκετά υψηλό από τη μια, από την άλλη όμως αισιοδοξούν ότι στο Εφετείο θα μειωθεί ή θα βρεθεί κάποια άλλη συμβιβαστική λύση.

Ξενίζει τους παλαιότερους

 Η δικαστική αυτή διαμάχη ξενίζει τους παλαιότερους κυρίως Μυτιληνιούς που είχαν συνδέσει το Νοσοκομείο με το Γηροκομείο, λόγω του γεγονότος ότι πρόεδρος και στα δυο ιδρύματα ήταν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης. Και ένεκα αυτής της σχέσης η συνεργασία των δυο γειτονικών μάλιστα ιδρυμάτων ήταν άριστη και μόνιμη.Από τότε όμως κύλησε πολύ νερό στο ...αυλάκι, όταν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου (το οποίο μέχρι κάποια εποχή ήταν και «Ιερό»), απομακρύνθηκε ο Μητροπολίτης να εκπροσωπεί τη Μητρόπολη. Είναι φανερό ότι μπορεί ο νομικός εκπρόσωπος των Φιλανθρωπικών και της Μητρόπολης να δείχνει ψύχραιμος από αυτήν την εξέλιξη, δεν παύει ωστόσο να προκαλεί πικρία και δυσαρέσκεια που εν αναμονή των περαιτέρω δικαστικών αντιδικιών δεν εκδηλώνεται στο βαθμό που ενδεχομένως θα ήθελαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 15:59
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top