Με αφορμή τη δημιουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου

Αθανασίου: «Επόμενος στόχος η πλήρης στελέχωσή του»

30/01/2023 - 11:00 Ενημερώθηκε 30/01/2023 - 11:03

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου του κυβερνώντος κόμματος, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε αποκλειστική δήλωσή του στο «Ε» για το συγκεκριμένο ζήτημα τόνισε ότι το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου είναι ένα θέμα που έχει προκύψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και νοιώθει ικανοποίηση που αυτό το έργο μπαίνει επιτέλους σε φάση υλοποίησης.  

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν τόνισε ότι το θέμα είχε έρθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όταν Υπουργός Υγείας, διατελούσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος [2006-2009], με την κυβέρνηση της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι η Σύσταση Κέντρου Υγείας Μανταμάδου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 434 της 11ης Μαρτίου 2009 (τεύχος Β').  

Ωστόσο το θέμα επανεκκινήθηκε δυναμικά τα τελευταία χρόνια και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τον Φεβρουάριου του 2022 εγκρίνεται η Μελέτη Εφαρμογής των Τευχών Δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση - Διαμόρφωση Διατηρητέου Κτιρίου και Ανέγερση προσθήκης για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου Δήμου Λέσβου». Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου αναρτάται η διακήρυξη της ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου.  

Ήδη όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου έχει αναδειχθεί ο προσωρινός μειοδότης του έργου και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου ο τελευταίος να χαρακτηριστεί οριστικός και να μπουν οι υπογραφές της σύμβασης που σηματοδοτούν την έναρξη των εργασιών. Μάλιστα τόνισε ότι σε επαφές με τον εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη εξασφάλισε από τον τελευταίο ότι θα προχωρήσουν γοργά οι απαιτούμενες διαδικασίες.  

Ο κ. Αθανασίου εξέφρασε την ικανοποίηση για την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος και είπε χαρακτηριστικά: «Η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, δεν θα εξυπηρετήσει μόνο την συγκεκριμένη περιοχή αλλά και τα τριγύρω χωριά που απέχουν σημαντική απόσταση από τις σημερινές υπάρχουσες μονάδες υγείας. Θα εξυπηρετηθεί η Νάπη, η Άργενος, η Κλειού, η Συκαμιά, ο Λεπέτυμνος, αλλά και η Αγιά Παρασκευή όταν ενδεχομένως υπάρχει φόρτος εργασίας στο ΚΥ Καλλονής». Μάλιστα πρόσθεσε ότι επόμενος στόχος είναι η πλήρης στελέχωσή του και ήδη έχει ξεκινήσει τις πρώτες επαφές προς αυτή την κατεύθυνση απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey