Κι άλλες ΚΟΜΥ ζητά ο Ροδίτης στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας

Από την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα «πάρουν πίσω» τα κρούσματα

21/11/2020 - 12:19 Ενημερώθηκε 21/11/2020 - 11:10

Αυξάνεται ο αριθμός των προσβληθέντων από κορονοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Μετά από μία μακράν περίοδο όπου η κλινική Covid και η ΜΕΘ είχαν μείνει κενές από ασθενείς που ήρθαν αντιμέτωποι με τον ιό.

Ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες οι αριθμοί των κρουσμάτων που κοινοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, είναι διψήφιοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 47 κρούσματα.

Κρούσματα, έχουν εκδηλωθεί και στους δύο Δήμους του νησιού, καθώς ο ιός δεν κάνει γεωγραφικούς περιορισμούς. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε χώρους που παραμένουν ανοιχτοί σε περίοδο lockdown, εκδηλώνονται κρούσματα, όπως παρατηρήθηκε σε super market Μυτιλήνης και Καλλονής με εργαζομένους να είναι θετικοί και τις διευθύνσεις να κλείνουν τις πόρτες τους στο κοινό και να προχωρούν στα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Στο Νοσοκομείο

20 άτομα νοσηλεύονται στη κλινική Covid-19 του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ δύο άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βοστάνειου. Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται από κορονοϊό και βρέφος 10 μηνών, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

«Εφόσον τα μέτρα τηρούνται από δω και πέρα θα υπάρχει μία σταθερότητα μερικές ημέρες, και ακολούθως μείωση κρουσμάτων, όλα αυτά με μια προϋπόθεση ότι ο κόσμος τηρεί τα μέτρα», είπε σε δήλωσή του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης

Γεγονός είναι πάντως ότι σύμφωνα με τον χάρτη Εξάπλωσης της νόσου στην Ελλάδα και στον κόσμο στη Λέσβο έχουν καταγραφεί, από την έναρξη της πανδημίας 1.081 κρούσματα.

Κι άλλες ΚΟΜΥ ζητά ο Ροδίτης για τις ανάγκες τις πανδημίας

Την ανάγκη συγκρότησης νέων επιπρόσθετων κινητών ομάδων υγείας (ΚΟΜΥ) στη Λέσβο επισημαίνει, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Καλλονής, Αλέξανδρος Ροδίτης, στην επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, με στόχο να ανταποκριθούν αυτές καλύτερα στις ανάγκες του πληθυσμού στη περίοδο της πανδημίας. Σημειώνεται στο νησί σήμερα υπάρχουν δύο κινητές ομάδες υγείας (ΚΟΜΥ) που αποτελούνται από τρία άτομα η καθεμιά και καλούνται να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο της παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών νοσηλευτικής φροντίδας και λήψης δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα του κορονοϊού. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα τα οποία συνδέονται με σωρεία ιχνηλατούμενων επαφών που επιζητούν τον έλεγχο τους και πρέπει να ελεγχθούν, έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υπάρχουσες ΚΟΜΥ με το προσωπικό που διαθέτουν και την γεωγραφική έκταση του νησιού να πετύχουν το σκοπό τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey