Συμμετοχή της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου στην πανυγειονομική απεργία της 23ης Φλεβάρη

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

23/02/2021 - 08:44

Στην Πανυγειονομική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου συμμετέχει η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου με βασικό αίτημα την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος Ένωσης, Αλέξανδρος Ζάμπρας.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Ένας χρόνος πέρασε από την έναρξη της πανδημίας και τίποτα δεν έχει αλλάξει... Το δημόσιο σύστημα υγείας παραμένει ανοχύρωτο αφού οι υποσχέσεις για θωράκιση του αποδείχτηκαν εμπαιγμός. Οι μεγάλοι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουν να είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης με την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες να αρνούνται ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, μη τυχόν και θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν με το «κλείσιμο» των «κόκκινων περιοχών» από τις 6 το απόγευμα (!), ένα χρόνο μετά το πρώτο lockdown, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την απόλυτα αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν καμιά υγειονομική λογική, δεν αντιμετωπίζουν την πανδημία!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ:

-Άφησε τους χώρους δουλειάς απροστάτευτους, καθώς όχι μόνο δεν πήρε και δεν έλεγξε την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, αλλά άφησε την εργοδοσία να αλωνίζει, κρύβοντας τα κρούσματα, ακόμα και τα αποτελέσματα των tests, όπως έχουν καταγγείλει δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού τομέα!

-Άφησε ίδια την κατάσταση στις συγκοινωνίες. Έκλεισε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με τον κίνδυνο μια ολόκληρη γενιά να σπρωχτεί στην αμορφωσιά και τη λειψή κοινωνικότητα, και αντί να δώσει λεφτά για να ανοίξουν με ασφάλεια τα πανεπιστήμια, δίνει 30 εκατ. ευρώ για να τα γεμίσει αστυνομία!.

-Δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να ενισχύσει την δημόσια υγεία, δεν έκανε σχεδόν καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά φρόντισε να δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια στους κλινικάρχες. Αντί να χρηματοδοτήσει τη δημόσια υγεία, οι δαπάνες κατευθύνονται στην ιδιωτική υγεία, το στρατό και την αστυνομία. Και μετά μιλούν για «ατομική ευθύνη» και φορτώνουν τον κόσμο με πρόστιμα.

-Ταυτόχρονα, αξιοποιεί την πανδημία για να επιταχύνει όλες τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, κλιμακώνοντας την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων! Προωθεί την προληπτική καταστολή μπροστά στις κοινωνικές θύελλες που έρχονται. Προσπαθεί, με όλους τους τρόπους, να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Μέσω της αστυνομοκρατίας και με προαναγγελία βιομηχανίας δικογραφιών σε βάρος διαδηλωτών και συνδικαλιστών, θέλει να έχει το λαό και τη νεολαία φιμωμένους.

ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 23ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

  • Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων, μόνιμες προσλήψεις, χρηματοδότηση, εξοπλισμός και όχι χαριστικές συμβάσεις στο κεφάλαιο, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και την αστυνομία.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους και όλες. Μαζικά δωρεάν τεστ - ιχνηλάτηση - ιατρική και κοινωνική στήριξη των θετικών στον κορονοϊό.
  • Να ενισχυθούν άμεσα τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.
  • Αυξήσεις στους μισθούς. Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις των υγειονομικών.

Την πανδημία και την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία.

Ψωμί - υγεία - παιδεία - ελευθερία, κανένας μόνος στην πανδημία»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey