Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε Άντισσα και Πολιχνίτο από την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ, Αντώνης Βουκλαρής Ι Πηγή Φωτογραφία CNN O Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ, Αντώνης Βουκλαρής Ι Πηγή Φωτογραφία CNN

Αντώνης Βουκλαρής: «Να γυρνάμε πίσω στην κοινωνία που μας μεγάλωσε ότι περισσότερο μπορούμε»

27/09/2022 - 09:00 Ενημερώθηκε 27/09/2022 - 14:30

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, και με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού, θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις μαστού στο νησί της Λέσβου το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022 στους οικισμούς της Άντισσας και του Πολιχνίτου. Αυτό που επισημαίνεται και είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι σε περίπτωση ευρημάτων ή ανάγκης χειρουργικών επεμβάσεων, αυτές θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον Όμιλο Ευρωκλινικής και τους ιατρούς του. 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), η οποία θα διαθέσει Μονάδα Κινητού Μαστογράφου. 

Ομάδα εξειδικευμένων Ιατρών (Ακτινοδιαγνώστες & Χειρουργοί Μαστού), Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής, θα επισκεφθεί τη Λέσβο, για την πραγματοποίηση δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών, υπερήχων μαστού και μαστολογικών εξετάσεων στον Πολιχνίτο και την Άντισσα καθώς και στις γύρω περιοχές. 

Η δράση υπολογίζεται να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού γυναικών οι οποίες χρήζουν προληπτικού μαστολογικού ελέγχου αλλά για διάφορους λόγους (οικονομικοί, απόσταση, έλλειψη ενημέρωσης) δεν έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα, ενώ σε περίπτωση ευρημάτων ή ανάγκης χειρουργικών επεμβάσεων, αυτές θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον Όμιλο Ευρωκλινικής και τους ιατρούς του. 

Εξαιρετικά αυξημένες οι ανάγκες στη Λέσβο 

Αξιοσημείωτο είναι ότι από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης είχαν κλειστεί τα ραντεβού και εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθεί και άλλη κινητή μονάδα, κάτι που ενδεχομένως δείχνει τα κενά που υπάρχουν στο νησί σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα της πρόληψης ενός καρκίνου που είναι ο πιο διαδεδομένος στις γυναίκες.  

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου στις γυναίκες και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού με τη μέση ηλικία διάγνωσης να σημειώνει μείωση, πλήττοντας και νεότερες ηλικίες. Στην Ελλάδα ο καρκίνος του μαστού παραμένει μείζον θέμα με ένα μεγάλο ακόμα αριθμό γυναικών να μην γνωρίζουν τη σημασία της πρόληψης, του τακτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού. Κάθε γυναίκα άνω των 40 πρέπει να πραγματοποιεί ετησίως τον προληπτικό έλεγχο μαστού της ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει ψηφιακή μαστογραφία, υπέρηχο και κλινική εξέταση ενώ για τις γυναίκες κάτω των 40 συστήνεται υπέρηχος μαστών και μαστογραφία αναφοράς. 

Ο Πολιχιάτης Αντώνης Βουκλαρής σε ρόλο κλειδί  

Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Ευρωκλινικής είναι ο Πολιχνιάτης, Αντώνης Βουκλαρής, άνθρωπος κλειδί, σύμφωνα με τις πηγές, που συνηγόρησε στο να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις σε Πολιχνίτο και Άντισσα. Μεγαλωμένος στον Πολιχνίτο, δεν μπόρεσε να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στα προβλήματα που ήρθαν αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Βρίσας, των Βατερών και του Σταυρού. Η Ευρωκλινική διοργανώνει καμπάνιες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και έτσι προτάθηκε αυτή την φορά η πυξίδα να δείξει και την Λέσβο.  

«Η αξία της πρόληψης είναι δεδομένη, ειδικά στον καρκίνο του μαστού που είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες. Η πρόληψη αποτελεί μότο για τους ανθρώπους της ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ και προσπαθούμε να προσφέρουμε ότι μπορούμε. Είναι ευχής έργον ότι έχουμε τόσο στενή συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία που διαθέτει τις κινητές μονάδες και εμείς θα βάλουμε όλο το προσωπικό και την κάλυψη του κόστους για να προσφέρουμε όσο περισσότερο μπορούμε σε δύο περιοχές οι οποίες έχουν ανάγκη. Αυτές οι ανάγκες καθορίστηκαν και σε συνεργασία με τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο και της Περιφέρειας» είπε ο κ. Βουκλαρής στο «Ε» και πρόσθεσε «Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, είναι καθημερινότητά μας αυτό. Αισθάνομαι ότι γυρνάμε πίσω στην κοινωνία που μας μεγάλωσε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Έτσι αισθάνομαι και γι’ αυτό το κάνω, για κανέναν άλλο λόγο». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey