FOLLOW US

Υγεία

  • Προσφορά του Α.Ο. ΗΦΑΙΣΤΙΑ και του Ιδρύματος Π. Μπούμπουρα
Άμεση Ιατρική Βοήθεια INTERAMERICAN  για όλους τους κατοίκους της Λήμνου
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του προγράμματος στους δημότες Λήμνου.

Μια πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαντικής κοινωνικής συνεισφοράς ανέλαβαν το Ίδρυμα Π. Μπούμπουρα και ο αθλητικός όμιλος ΗΦΑΙΣΤΙΑ για τη Λήμνο, ως χορηγοί της ασφάλισης όλων των κατοίκων του νησιού με Άμεση Ιατρική Βοήθεια INTERAMERICAN. Η ασφαλιστική εταιρεία, που κατέχει ηγετική θέση στον ασφαλιστικό τομέα Βοήθειας, συμφώνησε με τους χορηγούς και την τοπική Αυτοδιοίκηση την κάλυψη των Λημνίων με επείγουσα αεροδιακομιδή ασθενούς ή τραυματία, συμπληρωματικά ως προς το δημόσιο σύστημα υγείας και μετά από ιατρική γνωμάτευση. Η ασφάλιση περιλαμβάνει συμβουλευτικές και άλλες υπηρεσίες που παρέχει η Άμεση Ιατρική Βοήθεια INTERAMERICAN, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1010. 

Όπως τονίστηκε από τα συνεργαζόμενα μέρη, κατά την παρουσίαση του ασφαλιστικού προγράμματος την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, ενδεικτικό της πραγματικής ανάγκης για αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν διακομιδής με εναέριο μέσο είναι το γεγονός ότι από το 2014 έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί από την INTERAMERICAN 13 τέτοιες επείγουσες μεταφορές ασφαλισμένων στην εταιρεία ασθενών και τραυματιών από το νησί σε νοσηλευτήρια της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, για την κρισιμότητα της ανάγκης στη νησιωτική Ελλάδα, ότι 8 στις 10 διακομιδές που πραγματοποιεί με ελικόπτερο ή αεροπλάνο η εταιρεία, γίνονται από νησιά. 

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για τη συνεργασία αυτή, που θα αποδώσει σημαντική αξία στην τοπική κοινωνία. Πραγματικά, η εταιρεία μας ανταποκρίνεται άμεσα στις περιπτώσεις αεροδιακομιδής και ολοκληρώνει την επιχείρηση μέσα σε 3 με 5 ώρες το περισσότερο, από το στιγμή της κλήσης. Πολλές φορές η επέμβασή μας έχει αποβεί σωτήρια για τη ζωή του ασθενούς ή τραυματία που μεταφέρεται. Είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία αυτή η χορηγία» τόνισε ο Γιώργος Βαλαής, γενικός διευθυντής της INTERAMERICAN Βοήθειας. 

Ο χορηγός της ασφάλισης, Παντελής Μπούμπουρας, δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί τιμή και είναι ξεχωριστό το συναίσθημα για μένα προσωπικά, να είμαι συνδρομητής ασφάλειας των κατοίκων της Λήμνου, ως ενεργός πολίτης, συνεισφέροντας στην αποτελεσματικότερη φροντίδα της υγείας των κατοίκων με αυτή την παροχή υποστήριξης». 

Ο δήμαρχος της Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης ευχαρίστησε κατά την παρουσίαση του προγράμματος, τα συνεργαζόμενα μέρη και υπογράμμισε πως «στους δύσκολους καιρούς, χρειάζονται συνέργειες που να δίνουν λύσεις στους πολίτες, πολύ περισσότερο στον ευαίσθητο τομέα της φροντίδας της υγείας, όπου τα ζητήματα είναι πάντοτε πρώτης προτεραιότητας και χαρακτηρίζουν το επίπεδο ποιότητας της ζωής».

Κατά την εκδήλωση, που οργανώθηκε στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», υπεγράφη και το συμβόλαιο ασφαλιστικής κάλυψης από τον Σπύρο Μπούμπουρα εκ μέρους του Ιδρύματος και τον Γιώργο Βαλαή εκ μέρους της εταιρείας.  Παρευρέθηκαν πολλοί δημότες, εκπρόσωποι Αρχών και τοπικών φορέων, ιατροί του δικτύου υγείας και στελέχη της INTERAMERICAN: ο τοπικός συνεργάτης Αθανάσιος Παζαρλής, ο διευθυντής του διοικητικού γραφείου πωλήσεων Θεσσαλονίκης Χρήστος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος συντονισμού του έργου της εταιρείας Βοήθειας Γιώργος Σκαρμούτσος και από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής, που έδωσε τη διάσταση της κοινωνικής αξίας της υπηρεσίας και η Χρύσα Ελευθερίου, προϊσταμένη. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top