FOLLOW US

Υγεία

  • Τη θέση του Μιχάλη Χατζηγιάννη ανέλαβε η Ελεονώρα Μανιάτη
Αιφνίδια αλλαγή στο «τιμόνι» του ΠΕΔΥ

Αιφνιδίως η θέση του μέχρι πρότινος διευθυντή του ΠΕΔΥ (νυν Κέντρου Υγείας) Μυτιλήνης, Μιχάλη Χατζηγιάννη καλύφθηκε- ένα χρόνο μετά και εφόσον δεν είχε ανανεωθεί- από τη θέση της γιατρού, κυτταρολόγου, Ελεονώρας Μανιάτη. Η αλλαγή σκυτάλης που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο «Διαύγεια» προκάλεσε σειρά σχολίων στο facebook, ενώ έφτασε μέχρι και τη μεγάλη ιστοσελίδα της «Athens Voice», ο συντάκτης της οποίας έγραψε ότι «με… πλάγιους τρόπους επιχειρεί πλέον η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου να υποβαθμίσει λειτουργικά το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης!» Και συνεχίζει: «Χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση, οι γιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι του Κέντρου διάβασαν σήμερα στη «Διαύγεια» ότι απομακρύνεται από τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης η ψυχή του Κέντρου, ο πνευμονολόγος Μιχάλης Χατζηγιάννης, καθώς ο ίδιος, όπως φαίνεται, “δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις”.»

Η Ελεονώρα Μανιάτη, νέα διευθύντρια

Παρά τον «ηλεκτρονικό χαμό» πάντως, τα πνεύματα από χτες στο Κέντρο Υγείας είναι ήρεμα, ενώ… απόσταση ασφαλείας φέρεται να κρατά η νέα διευθύντρια που χτες δεν είχε μεταβεί ακόμα στο νέο της γραφείο. Η κ. Μανιάτη τόνισε στην εφημερίδα μας: «Μόλις ανέλαβα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Το ότι αργούσε να ανανεωθεί η θητεία του κ. Χατζηγιάννη, δεν αποτελεί δείγμα δυσαρέσκειας κυβερνητικής, πάντως, αφού και σε πολλά Κέντρα Υγείας σημειώθηκε η ίδια καθυστέρηση. Θυμίζουμε ότι ο πνευμονολόγος, ο οποίος θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης, ανέλαβε την πρώτη άχαρη -σίγουρα δύσκολη- θέση του προϊσταμένου του ΠΕΔΥ, τότε πρώην ΙΚΑ, και μάλιστα ενώ μαινόταν «πόλεμος» με την αλλαγή συμβάσεων, την αποχώρηση πολλών γιατρών από το ΙΚΑ που απέναντι στο δίλημμα της κυβέρνησης, κράτησαν το ιδιωτικό τους ιατρείο και το ΠΕΔΥ είχε μείνει με ελάχιστους γιατρούς. Ενώ στη συνέχεια πάλεψε για να ανοίξει και να παραμείνει σε 24ωρη βάση η λειτουργία του ΠΕΔΥ.

 

«Θα ξεκουραστώ» λέει ο Μ. Χατζηγιάννης

Ο κ. Χατζηγιάννης μας ανέφερε χτες ότι είχε κουραστεί αρκετά «για να προσπαθώ πράγματα, δεν ήμουν αρεστός ούτε στη σημερινή ούτε στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Καιρός να ξεκουραστώ». Με την είδηση πάντως της αλλαγής του σχολίασε στον λογαριασμό του στο facebook:
«Επιτέλους, από σήμερα ο ενοχλητικός διευθυντής του είναι παρελθόν. Δεν ευχαριστιόταν με τίποτα ο τύπος! Τέρμα (λέμε τώρα…) οι γκρίνιες, τέρμα οι επερωτήσεις στη βουλή, τέρμα οι αναιδείς αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ. Ακούς εκεί να μας αντιμιλά! Του στείλαμε μεταχειρισμένο μαστογράφο και άκουσον άκουσον. Μας την είπε γιατί δύο χρόνια τώρα περίπου δεν λειτουργεί και ετοιμάζεται για πέταμα. […] Τι το θες ρε το ιατρικό προσωπικό όταν εμείς βάλαμε πλώρη να ανοίξουμε νέα Κέντρα Υγείας και πολυδύναμα ιατρεία στα δικά μας τα χωριά; Ενώ θέλουμε να κάνουμε 5 ΤΟΜΥ 5-10 λεπτά απόσταση από εσάς και να κόψουμε κορδέλες, εσύ γιατί ωρύεσαι να σου ενισχύσουμε το Κ.Υ.; Και δεν μας λες ρε φίλε, του μπαμπά σου ήτανε και κόπτεσαι τόσο; Τώρα, όλα τα προβλήματα θα βρουν τη λύση τους, θα εξακολουθείς όμως να παίρνεις ακριβώς τον ίδιο μισθό που έπαιρνες μέχρι τώρα, αφού δεν σου δίναμε δεκάρα τσακιστή παραπάνω για τα συντονιστικά σου καθήκοντα, βλέποντας συννεφάκια στον ύπνο σου, αντί να σου τον χαλούν αραχνιασμένοι μαστογράφοι και παντοδύναμες καλαμοκαβαλημένες νοσοκόμες. Ηρέμησε. Λίγο έμεινε...»

 

Σκληροί χαρακτηρισμοί Στρ. Κλεάνθη

Για «πρόστυχη καθαίρεση» του Μιχάλη Χατζηγιάννη από τη θέση του συντονιστή ιατρού του Κ.Υ.Μυτιλήνης κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στρατής Κλεάνθης, ο οποίος τονίζει: «Φοβάμαι ότι θα έχει επιπτώσεις και στο νοσοκομείο μας. Κανένας δε μπορεί να αμφισβητήσει τους αγώνες που έκανε για την αναβάθμιση της μονάδας, αλλά πήγε κόντρα στα σχέδια των κυβερνώντων. Σύντομα θα θέσουν σε εφαρμογή την αποτυχημένη ιδέα τους να μετατρέψουν τις πρωτοβάθμιες δομές σε ΤΟΜΥ που αφού τα απαξίωσε η ιατρική κοινότητα μη δηλώνοντας συμμετοχή θα τα λειτουργήσουν με τους υπάρχοντες μετατρέποντάς τα σε συνταγογραφικά κέντρα! Κατά την εδώ επίσκεψη τον περασμένο μήνα της Δυπεάρχου και όλης της ακολουθίας, ως σύλλογος είχαμε θέσει με ένταση το θέμα της αποσυμφόρησης του νοσοκομείου με την δημιουργία πρωτοβάθμιων εξωνοσοκομειακών δομών με παράλληλη ενίσχυση των υπαρχόντων. Πάντως η προειδοποίησή μας ότι ορισμένα σχέδια, επί χάρτου επί του παρόντος, δεν είναι αποδεκτά, είναι σε ισχύ! Για τον Μιχάλη έχω να πω μόνο ότι το έγγραφο της αποπομπής του ''εμπλούτισε το βιογραφικό του''».

 

 

Ο Μ. Ολγάντο

«Οι διοικούντες είδαν το θέμα αλλιώς»

Ο γυναικολόγος του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης, Ματθαίος Ολγάντο ανέφερε σχετικά: «Η ιατρική ευθύνη της λειτουργίας μιας μονάδας όπως το Κ Υ Μυτιλήνης δεν είναι καθόλου απλή αποστολή. Ειδικά όταν ξανά ξεκινά από το μηδέν (Μάρτιος 2014 ...) όταν είναι σε ακριτικό νησί με χίλια προβλήματα, και όταν η μονάδα είναι στην πρώτη γραμμή για τους λαθρομετανάστες. Η αποστολή αυτή ήταν απόλυτα πετυχημένη και αναγνωρισμένη από τους κάτοικους του νησιού, και η λογική ήθελε να ανανεωθεί η θητεία του Μ. Χατζηγιάννη. Όμως οι διοικούντες μας από τον Πειραιά είδαν το θέμα αλλιώς...»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 13:54
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top