Μετά το SOS που εξέπεμψαν οι καρκινοπαθείς για το Ογκολογικό, που κινδυνεύει με λουκέτο

Ζητείται εσπευσμένα παθολόγος!

26/01/2017 - 14:20

Κινητοποιήθηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού, μετά το SOS που εξέπεμψαν οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο Ογκολογικό, την έλλειψη προσωπικού, αλλά και τον κίνδυνο η μονάδα να κλείσει -η οποία, σημειωτέον, θα είναι η δεύτερη μετά την Ψυχιατρική κλινική αν συμβεί κάτι τέτοιο, που όλοι απευχόμαστε.

Κινητοποιήθηκε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Άννα Ζερβού, μετά το SOS που εξέπεμψαν οι καρκινοπαθείς, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο Ογκολογικό, την έλλειψη προσωπικού, αλλά και τον κίνδυνο η μονάδα να κλείσει -η οποία, σημειωτέον, θα είναι η δεύτερη μετά την Ψυχιατρική κλινική αν συμβεί κάτι τέτοιο, που όλοι απευχόμαστε.

Με επιστολή της στους παθολόγους - ελεύθερους επαγγελματίες της Λέσβου στις 23 Ιανουαρίου, ζήτησε έως χτες στις 2.30 το μεσημέρι, να δηλώσουν όσοι επιθυμούν, ενδιαφέρον εγγράφως, για να παρέχουν υπηρεσίες στο Ογκολογικό με μπλοκάκι, σε πρωινό ωράριο.

Τα τρία «φάουλ» της διοικήτριας, ωστόσο, ήταν ότι την ίδια επιστολή απέστειλε στο Στρατή Γιαννίκο, αντιπρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου, που έχει ασυμβίβαστο, στον κ. Κοτσώνη, γιατρό που υπηρετούσε στο Ογκολογικό και αποχώρησε και πλέον είναι στη Λήμνο, καθώς και σ’ ένα γιατρό που ήδη είναι συνταξιοδοτημένος. Ένα επιπλέον ζήτημα που τίθεται είναι ποιοι και πώς θα αξιολογήσουν τους ενδιαφερόμενους και κατά πόσο τα κίνητρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι θελκτικά, δεδομένης της βαριάς φορολογίας.

 

Κατόπιν εορτής

Το θέμα είναι ότι, έστω και κατόπιν εορτής, ξεκίνησε το «κυνήγι» του απαραίτητου γιατρού για να μην κλείσει το Ογκολογικό, που είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα ένας τρόπος υπάρχει για την εύρεση γιατρού. Βάσει του νόμου Γεωργιάδη για το ΠΕΔΥ, υπάρχει η δυνατότητα προσωρινής απόσπασης από το ΠΕΔΥ στο Νοσοκομείο. Φανταζόμαστε όμως ότι υπάρχουν πιο αρμόδιοι που θα βρουν τη λύση εγκαίρως! Θυμίζουμε ότι η έλλειψη προσωπικού για τη διαχείριση 2.978 εισαγωγών για χημειοθεραπείες (στοιχεία εισαγωγών για το έτος 2015 στη Γ΄ Παθ.) εκ των οποίων οι 2.200 περίπου στο Ογκολογικό, και άλλων 3.370 εξωτερικών επισκέψεων (καταγεγραμμένων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον κωδικό του κ. Νικολαΐδη), δημιουργεί συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας. Τέλος, παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο δήμαρχος Λέσβου, Σπ. Γαληνός, με επιστολή του στον υπουργό Υγείας, Ανδρ. Ξανθό, ζητώντας το συντομότερο δυνατό να προκηρυχθεί μόνιμη θέση γιατρού ειδικότητας για τη στελέχωση της Ογκολογικής Μονάδας.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey