Επίσκεψη Πάλλη στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

Εκκρεμούν συμβάσεις και κτηριακό από το 2013!

11/11/2016 - 15:21

Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν στις 19 Νοεμβρίου δέκα εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, που είχαν προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, οι συμβάσεις των οποίων αναμένεται να λήξουν. Την ίδια ώρα, τρία χρόνια πλέον εκκρεμεί το ζήτημα του κτηριακού του ΕΚΑΒ. Συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη είχε την Τετάρτη ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης.

Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν στις 19 Νοεμβρίου δέκα εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, που είχαν προσληφθεί μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, οι συμβάσεις των οποίων αναμένεται να λήξουν. Την ίδια ώρα, τρία χρόνια πλέον εκκρεμεί το ζήτημα του κτηριακού του ΕΚΑΒ. Συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στη Μυτιλήνη είχε την Τετάρτη ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εργαζόμενοι παρουσίασαν στο βουλευτή το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την υπηρεσία, ενώ έκαναν αναλυτική παρουσίαση της δράσης του ΕΚΑΒ το προηγούμενο διάστημα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς επίσης και στην ανάγκη που υπάρχει για την κατασκευή νέου κτηρίου που θα φιλοξενήσει τις εγκαταστάσεις του τοπικού ΕΚΑΒ. Επιπλέον, συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης γιατρού, ο/η οποίος/α θα συνοδεύει τις κινητές μονάδες.

 

Ο Γ. Πάλλης

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο ΕΚΑΒ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία», δήλωσε ο κ. Πάλλης, που πρόσθεσε ότι το προηγούμενο διάστημα έγιναν μεγάλες προσπάθειες έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΚΑΒ σε μέσα, εξοπλισμό και προσωπικό, «κάτι που σε μεγάλο βαθμό έγινε κατορθωτό».

Ωστόσο, εντόπισε από την πλευρά του μια σειρά από θέματα, «στα οποία συμφωνήσαμε με τους εργαζόμενους να εστιάσουμε από κοινού την προσοχή μας το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε το τοπικό ΕΚΑΒ να μπορέσει να ανταπεξέλθει ακόμα καλύτερα στο ρόλο του». Σε αυτά τα πλαίσια, κατέληξε, η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά ακόμα και η πρόσληψη νέου προσωπικού, ειδικότερα γιατρών, καθώς επίσης και η κατασκευή νέων κτηριακών εγκαταστάσεων είναι αυτά τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να ιεραρχήσουμε ως πρώτα».

 

«Χωρίς άκρη για το κτηριακό»

Ακόμα εκκρεμούν οι υπογραφές και η συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων για να ολοκληρωθεί ο φάκελος που θα υποβληθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για να αντληθούν οι πόροι και να χτιστεί... το κτήριο όπου θα στεγαστεί το Συντονιστικό Κέντρο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. «Ακόμα δεν έχει βρεθεί άκρη με τα σχέδια. Επικρατεί ασυνεννοησία», τόνισε στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Σορόπος.

Σε χώρο έκτασης 3,8 στρεμμάτων που βρίσκεται στον Καρά Τεπέ, επί της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης - Θερμής, και που παραχωρήθηκε από το Δήμο στο ΕΚΑΒ, πρόκειται να φτιαχτεί το κτήριο 250 τετραγωνικών μέτρων που έχει εξαγγελθεί από το 2013!

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο που έχει έκταση 3,886,65 τ.μ. αγόρασε ο πρώην Δήμος Μυτιλήνης από την Υπηρεσία Διαχείρισης Ανταλλάξιμων Κτημάτων και πως και η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, με θετική γνωμοδότηση, ενέκρινε την παραχώρηση του οικοπέδου στο ΕΚΑΒ.

 

«Καίνε οι συμβάσεις»

«Αυτό που μας απασχολεί και είναι φλέγον όμως σε αυτήν τη φάση είναι η ανανέωση των συμβάσεων δέκα συναδέλφων που απολύονται στις 19 του μηνός», πρόσθεσε. «Θα μειωθούν οι εργαζόμενοι στις βάρδιες και θεωρείται δεδομένο ότι θα κλείσει ο τομέας του ΕΚΑΒ στο Ίππειος», κατέληξε.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey