Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στη Βρίσα

21/06/2016 - 18:55

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000.
Παρ’ όλη την υψηλή συχνότητά της, η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης έχει συμβάλει σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Επίσης, ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που για ποικίλους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας εξασφάλισαν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο για τις γυναίκες της Βρίσας.

Ο καταγόμενος από τη Βρίσα και μεγάλος ευεργέτης του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας Αλέκος Πολύζος κάλυψε οικονομικά όλα τα έξοδα της δράσης αυτής. Σε άλλο ρεπορτάζ θα αναφερθούμε ονομαστικά τόσο στους επιχειρηματίες που πρόκειται να εξασφαλίσουν τη δωρεάν διαμονή και διατροφή στο ακτινολογικό προσωπικό της μονάδας όσο και σε όσους θα συμβάλουν αφιλοκερδώς στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αυτή δράση του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας.

Η μονάδα μαστογραφίας θα βρίσκεται στην Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου Βρίσας στις 12 και 13 Ιουλίου. Για ραντεβού καλέστε στα τηλέφωνα: 22520 61533 (ώρες 17.00-20.00).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey