20 χρόνια προσφοράς

Συγκινητική η εκδήλωση βράβευσης των 130 αιμοδοτών

14/06/2016 - 14:06

Εκατοντάδες πολίτες τίμησαν με την παρουσία τους, το απόγευμα του Σαββάτου, την εκδήλωση για τα 20 χρόνια προσφοράς στον τόπο μας 130 εθελοντών αιμοδοτών, και ειδικότερα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης.

Εκατοντάδες πολίτες τίμησαν με την παρουσία τους, το απόγευμα του Σαββάτου, την εκδήλωση για τα 20 χρόνια προσφοράς στον τόπο μας 130 εθελοντών αιμοδοτών, και ειδικότερα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης. Μετά τις παρεμβάσεις των διοργανωτών, και ειδικότερα των εκπροσώπων του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, του ΣΕΑΜ, αλλά και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, υπό την αιγίδα του οποίου και τελέστηκε η εκδήλωση, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί απ' τους παριστάμενους εκπροσώπους αρχών και φορέων.

Εκτός από την πρόεδρο του ΣΕΑΜ, Μαρία Ζερβού, που μίλησε για... το πώς απέδειξε στους δύσπιστους ότι οι Μυτιληνιοί μπορούν να συνδράμουν στην εθελοντική αιμοδοσία, την αντιδήμαρχο και συμπαραστάτρια των δράσεων του ΣΕΑΜ, Αναστασία Αντωνέλλη, τη διοικήτρια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Χάρι Ματσούκα, σημαντική ήταν και η ομιλία της γιατρού, που όπως τονίστηκε, «αν είναι κανείς αιμοδότης, δύσκολα δεν θα γνωρίζει στο νησί μας», υπεύθυνης του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Έφης Τσιρώνη. Η γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιμοδοτών, Δέσποινα Ροδουσάκη ανέφερε ότι ο ΣΕΑΜ κατέχει την τρίτη θέση πανελλαδικά σε συγκέντρωση μονάδων αίματος!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας, Μαρία Πετρά, συγκίνησε το κοινό λέγοντας ότι «τα παιδιά της μεσογειακής αναιμίας νιώθουν μεγάλη ασφάλεια έχοντας δίπλα τους, τους εθελοντές αιμοδότες».
Στη συνέχεια, βραβεύτηκαν πάνω από 100 εθελοντές που έχουν προσφέρει αίμα για το Σύλλογο από 20 φορές και πάνω. «Πιθανόν να υπάρχουν μερικές παραλείψεις διότι στα αρχεία του Συλλόγου μας δεν είναι καταγεγραμμένες όλες οι φορές που πρόσφεραν αίμα κάποιοι εθελοντές, κι αυτό γιατί η μηχανοργάνωση του Σταθμού Αιμοδοσίας έγινε με δύο διαφορετικά προγράμματα, το ένα μέχρι τα τέλη του 2011 και το άλλο μετά» τόνισε η δημοσιογράφος Μαρίνα Πολλάτου και μέλος του ΣΕΑΜ. Προκειμένου να αποφευχθούν λάθη και ενδεχομένως να αδικηθούν κάποιοι αιμοδότες, εξήγησε, η διοίκηση του ΣΕΑΜ αποφάσισε να ακολουθήσει και ειδική τελετή βράβευσης το φθινόπωρο, όσων εθελοντών διαπιστωθεί και με τις προσωπικές τους κάρτες, πως έχουν προσφέρει αίμα από 10 έως 20 φορές.
Μετά τις βραβεύσεις, ακολούθησε η συναυλία «ενός δικού μας συγκροτήματος», των ΕΦΑΠΑΞ.

Τριήμερη αιμοδοσία πραγματοποιείται από σήμερα έως και την Πέμπτη στον πρώτο όροφο του Επιμελητηρίου, πρωινές και απογευματινές ώρες.

Έκκληση για νέους εθελοντές

Συνολικά 23 εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας με επικεφαλής τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Μυτιλήνης, κ.κ. Ιάκωβο, υπογράφουν έκκληση για την προσέλκυση και νέων εθελοντών αιμοδοτών, με στόχο την επάρκεια αίματος στο νησί μας σε όλη τη διάρκεια του έτους, αφού οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται. Όμως και ο ΣΕΑΜ, για αυτή τη χρονιά ορόσημο, της συμπλήρωσης 20 χρόνων απ’ την ίδρυσή του, αυτόν τον ίδιο στόχο θέτει, την προσέλκυση νέων εθελοντών, που θα ενταχθούν στην όλη προσπάθεια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey