Εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών το Σάββατο, στη Μαρίνα Μυτιλήνης

20 χρόνια Εθελοντική Αιμοδοσία

07/06/2016 - 16:36

Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Μαρίνας Μυτιλήνης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τους Εθελοντές Αιμοδότες, αφιερωμένη στα 20 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 7:30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Μαρίνας Μυτιλήνης, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος Μυτιλήνης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τους Εθελοντές Αιμοδότες, αφιερωμένη στα 20 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου.

Θα τιμηθούν με επαίνους και μετάλλια όσοι εθελοντές έχουν δώσει αίμα τουλάχιστον 20 φορές στις αιμοδοσίες του Συλλόγου. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους ΕΦΑΠΑΞ. Συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση έδωσαν χτες στο πρωί στα γραφεία του ΣΕΑΜ, η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Ζερβού, και άλλα μέλη της διοίκησης μαζί με την πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Αναστασία Αντωνέλλη.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης δεν έχει σταματήσει να εργάζεται προκειμένου το νησί μας να γίνει αυτάρκες από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Ιδρύθηκε το 1996 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας. Ο Σύλλογος των Γονέων των Παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία προέτρεψε την ίδρυσή του γιατί είχε διαπιστωθεί μεγάλο πρόβλημα.

Ο Σύλλογος αριθμεί 3.500 μέλη, όχι όλα ενεργά. Η επετειακή του εκδήλωση στοχεύσει στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών, ώστε το Νοσοκομείο να έχει αυτάρκεια σε προσφερόμενο αίμα. Θα γίνουν τρεις εκδηλώσεις, που αφορούν τους τρεις τομείς του ΣΕΑΜ, η εθελοντική αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών και η δωρεά οργάνων με τη δωρεά του ομφάλιου αίματος. Οι δύο τελευταίοι τομείς θα παρουσιαστούν εκ νέου και εκτενώς σε εκδηλώσεις που θα γίνουν το προσεχές φθινόπωρο.

«Στα δικά μας αρχεία βρήκαμε αυτούς που δίνουν αίμα εδώ και 20 χρόνια. Μπορεί οι αιμοδότες να έχουν κι άλλες αιμοδοσίες στην κάρτα τους. Αν έχουν αυτά τα στοιχεία, να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο στο 22510-40777 να μας τα δώσουν, ώστε να βραβευτούν κι εκείνοι», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΑΜ, Μαρία Ζερβού.

«Το αίμα δεν αγοράζεται, δεν πωλείται»
«Ως Δήμος κάνουμε το καθήκον μας, υποστηρίζοντας και στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που έχει τον εθελοντισμό ως στόχο, αλλά πολύ περισσότερο την εθελοντική αιμοδοσία. Γινόμαστε συνδιοργανωτές με τον ΣΕΑΜ γιατί πιστεύουμε στο καλό παράδειγμα. Είναι κάτι που το έχουμε κάνει και στο παρελθόν και σε άλλες περιοχές με τοπικούς συλλόγους Αιμοδοτών, για να επισημάνουμε τη σημασία της δουλειάς των εθελοντών. Το αίμα δεν αγοράζεται, ούτε πωλείται.

Άρα λοιπόν είναι μια ύψιστη πράξη ανθρωπιάς, μια μεγάλη πράξη αγάπης. Ο Δήμος οφείλει να συμβάλει με τις κινήσεις του σε αυτό που λέμε επαναλειτουργία της Δημοκρατίας και αυτό συμβαίνει με την προβολή των θετικών προτύπων.

Σε μια χώρα που κατακλύζεται από μια μαυρίλα και μια ασχήμια, τέτοιες δράσεις, μας ξαναβαφτίζουν στην αλληλεγγύη, την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Πιστεύοντας ότι θα καταφέρουμε ως Δήμος, αλλά και ως χώρα να είμαστε αυτάρκεις σε αίμα, θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλες τις δράσεις της εθελοντικής αιμοδοσίας», τόνισε η κ. Αντωνέλλη.

Η οποία δεν έκρυψε ότι είναι και εκείνη αιμοδότρια, παροτρύνοντας όλους τους δημότες «να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια, δίνοντας ελάχιστο χρόνο από τη ζωή μας και το αίμα μας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey