Το ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ καταγγέλλει την επιβολή χαρατσιού 40 ευρώ ανά μαστογραφία στις ψηφιακές μαστογραφίες που γίνονται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

"Χαράτσι" 40 ευρώ ανά μαστογραφία στο Βοστάνειο!

02/06/2016 - 20:21

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός οφείλεται στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που  διέπουν τη λειτουργία των Δημόσιων  Νοσοκομείων και συμφώνα με τα οποία

το νοσοκομειο θα πρέπει να λειτούργει σαν επιχείρηση που  επιφέρει κέρδη και καλύπτει τις ανάγκες της χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ καταγγέλλει την επιβολή χαρατσιού 40 ευρώ ανά μαστογραφία στις  ψηφιακές μαστογραφίες που γίνονται στο Βοστάνειο.

«Είναι απαραδεκτο να μη διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ μια απολύτως απαραίτητη  εξέταση  για ΟΛΕΣ τις γυναίκες. Τη στιγμή μάλιστα που το νοσοκομείο εδώ και χρόνια δεν παρέχει  ΔΩΡΕΑΝ αναλογικές  μαστογραφίες.

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός οφείλεται στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που  διέπουν τη λειτουργία των Δημόσιων  Νοσοκομείων και συμφώνα με τα οποία

το νοσοκομειο θα πρέπει να λειτούργει σαν επιχείρηση που  επιφέρει κέρδη και καλύπτει τις ανάγκες της χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.  ΚΑΙ ΟΧΙ   σαν ένα ίδρυμα προορισμένο  να καλύπτει  τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού  στον οποίο απευθύνεται.

Καλούμε το λαό και τα σωματεία της Λέσβου να απαιτήσουν:

1)      την  παροχή πραγματικά Δωρεαν και υψηλου επιπεδου Δημόσια υγεια.

2)      Την καταργηση του χαρατσιου στις μαστογραφιες  και κάθε πληρωμής για την παροχή υπηρεσιων  υγειας (για προληψη,διαγνωση θεραπεια και αποκαταάσταση) σε όλες τις δημόσιες δομές .

 

 Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey