Από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στο υπ. Υγείας για το οργανόγραμμα

Ζητείται μόνιμη θέση για τον Μπαϊραμίδη, ο οποίος σκέφτεται να αποχωρήσει

20/04/2016 - 14:31

Την τροποποίηση μιας θέσης από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τη δημιουργία θέσης νευροχειρουργού και τη συμπερίληψη του γνωστού γιατρού, Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη ζητά η διοίκηση του «Βοστανείου» από το υπουργείο Υγείας. 

Την τροποποίηση μιας θέσης από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τη δημιουργία θέσης νευροχειρουργού και τη συμπερίληψη του γνωστού γιατρού, Ευρυβιάδη Μπαϊραμίδη ζητά η διοίκηση του «Βοστανείου» από το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, για τις ήδη υπάρχουσες θέσεις του Οργανισμού, σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη διοικητή, Χρίστο Θεοδώρου, το ΔΣ ζήτησε πέντε θέσεις που αφορούν την πρόσληψη παιδιάτρου, αιματολόγου, Νεφρολόγου, Ακτινοδιαγνώστη και ψυχιάτρου. Ο ίδιος δήλωσε στο "Ε", ότι "αν δεν υπάρξει αποκατάσταση για το επικουρικό προσωπικό, θα αναγκαστώ να αποχωρήσω και να αναζητήσω αλλού εργασία, καθώς σύμφωνα με τα νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας, δεν προβλέπεται αποκατάσταση."

Ο μόλις 39χρονος Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, έχει χαρακτηριστεί από το «Ε» ως ο μικρός Θεός του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τις πολύ σημαντικές, καινοτόμες και κάποιες φορές πρώτες επεμβάσεις στις οποίες προχώρησε σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως αυτή του Ιανουρίου, που αφορούσε ενδοκράνιο μπαιμπάς. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, έκανε το αγροτικό του στη Σκιάθο, στη συνέχεια απέκτησε την ειδικότητά του στον «Ευαγγελισμό». Ακολούθησε το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», όπου ο κ. Μπαϊραμίδης ασχολήθηκε με την παιδιατρική νευροχειρουργική. Βέβαια δεν έλειψαν και ακόμα και τώρα δεν λείπουν οι μετεκπαιδεύσεις του στο εξωτερικό, για τις οποία απαιτείται τόσο χρόνος όσο και χρήμα, γιατί η νευροχειρουργική, όπως λέει ο κ. Μπαϊραμίδης, είναι κάτι το πολυσύνθετο, για το οποίο ένας άνθρωπος πρέπει να αφιερωθεί ολοκληρωτικά αν θέλει να πετύχει. Το Νοέμβριο του 2011 ήρθε με σύμβαση ενός χρόνου στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, σύμβαση η οποία έκτοτε ανανεώνεται, χωρίς να υπάρχει για κείνον μόνιμη θέση. Το υπουργείο Υγείας, πρέπει να «σώσει» τη θέση του έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που λήγει η σύμβασή του.

 

Ερώτηση του ΚΚΕ

«Έχουν καλυφθεί πολλά από τα κενά και έχουν αντιμετωπιστεί πολλά από τα προβλήματα του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης λόγω και του προσφυγικού» απάντησε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην ερώτηση του βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου για τις ελλείψεις και τα προβλήματα του νοσοκομείου.

«Αυξήθηκε κατά μισό εκατομμύριο ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου ενώ και στο θέμα των προσλήψεων  10 άτομα θα διοριστούν άμεσα νοσηλευτικό προσωπικό από παλαιότερη προκήρυξη. Ακόμα θα προσληφθούν 13 επικουρικοί  γιατροί και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Με προσωπικό καλύφθηκε και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ το νοσοκομείο θα ενισχυθεί και με μόνιμο προσωπικό με την καινούρια προκήρυξη που αναμένεται». Όσον αφορά την  προμήθεια αιμοδυναμικού εξοπλισμού  και στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο κ. Πολάκης τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει τέτοιο αίτημα από την διοίκηση του νοσοκομείου στο Υπουργείο.

«Η πρόσληψη 13ων επικουρικών όταν λείπουν πάρα πολλά άτομα σε πάρα πολλούς τομείς  δε λύνει το πρόβλημα» απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ  Σταύρος Τάσσος τονίζοντας ότι  «το ζητούμενο είναι να προσφέρουμε το μέγιστο δυνατό που παρέχει η επιστήμη σήμερα σε κάθε άνθρωπο.  Έχουν φύγει είκοσι χιλιάδες εργαζόμενοι από τον κλάδο της υγείας ενώ ακόμα και τεσσερισήμισι χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις που ανακοινώθηκαν,  ποτέ δεν έγιναν,   αλλά και αυτές  να γινόταν, πάλι είναι σταγόνα στον ωκεανό».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey