Το αλαλούμ συνεχίζεται, μαζί με την αναδιαρρύθμιση της παλαιάς πτέρυγας του «Βοστάνειου»

Με «πυξίδα» οι νέοι χώροι στο Νοσοκομείο

24/03/2016 - 23:42

Πυξίδα χρειάζονται όχι μόνο οι ασθενείς και οι επισκέπτες του αλλά και οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για να προσανατολιστούν στους νέους χώρους του «Βοστανείου», στις νέες πτέρυγες αλλά και στα προσωρινά σημεία, όπου στεγάζονται κλινικές, καθώς η μετακόμιση συνεχίζεται.

Πυξίδα χρειάζονται όχι μόνο οι ασθενείς και οι επισκέπτες του αλλά και οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για να προσανατολιστούν στους νέους χώρους του «Βοστανείου», στις νέες πτέρυγες αλλά και στα προσωρινά σημεία, όπου στεγάζονται κλινικές, καθώς η μετακόμιση συνεχίζεται.


Οι κλίνες του μαιευτηρίου

Ειδικότερα, η μετακόμιση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το περασμένο καλοκαίρι, όταν παραδόθηκαν οι νέες πτέρυγες ώστε να εκκενωθούν οι παλιοί χώροι και να αναδιαρρυθμιστεί η παλιά πτέρυγα από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Αυτό όμως δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100%, με αποτέλεσμα ο φακός του «Ε», μπαίνοντας στο «γιαπί» της παλιάς μαιευτικής κλινικής, να εντοπίζει κρεβάτια αλλά και μηχανήματα αφημένα σε κάποια δωμάτια.

Τουλάχιστον μισή ώρα κάνει καθημερινά ο προσωρινός διοικητής του Νοσοκομείου Χρίστος Θεοδώρου για να μεταφερθεί από την κλινική στο γραφείο του, ενώ το ίδιο συμβαίνει για μεγάλη μερίδα του προσωπικού. Τον ρωτήσαμε επίσης, γιατί τα γραφεία του Ογκολογικού λειτουργούν μέσα σε διάδρομο (!) και μας είπε ότι «είναι κάτι που διευθετήθηκε».


Πυξίδα χρειάζονται ασθενείς, γιατροί και προσωπικό για να κατατοπιστούν

Τα παράπονα και ο εκνευρισμός όμως δεν τελειώνουν, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι ούτε όταν αναδιαμορφωθούν οι χώροι θα βρίσκονται σε κατάλληλο χώρο.

«Κάν’ τε υπομονή»
Πάνω από τρεις επιστολές έχει στείλει ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής Βασίλης Κουνέλλης στον κ. Θεοδώρου για το γεγονός ότι τα νεογνά μεταφέρονται μέσα από το πνευμονολογικό, αλλά και για το ότι υπάρχει πρόβλημα με μία έξοδο κινδύνου, η οποία… μένει κλειστή.


Ο Βασίλης Κουνέλλης έξω από τα εξωτερικά ιατρεία της μαιευτικής

«Το πρόβλημα με την έξοδο κινδύνου είναι ότι πρέπει να αλλάξει η πυροσβεστική μελέτη. Σε σχέση με το πνευμονολογικό, ας γίνει κατανοητό ότι είναι ο χώρος που επικοινωνεί το νέο με το παλιό κτήριο και ότι αυτό συμβαίνει λόγω της μετακόμισης.


«Γιαπί» η παλιά μαιευτική κλινική

Όλοι δυσανασχετούν και αυτούς τους τρεις μήνες που εκτελώ χρέη διοικητή, έπεσα πάνω στη μετακόμιση αλλά και στη δυσφορία όλων. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, αν θέλουμε να δούμε να αλλάζει το Νοσοκομείο Μυτιλήνης».


Ξεχασμένα κρεβάτια και μηχανήματα από τη μετακόμιση

Πάντως ο κ. Κουνέλλης δήλωσε στο «Ε» ότι κατά τα άλλα «τέτοια μαιευτική κλινική δεν υπάρχει ούτε σε ιδιωτικά κέντρα. Απλώς πρέπει να διευθετηθούν κάποια μικρά θέματα».


Στο διάδρομο μέχρι πρότινος οι γιατροί του Ογκολογικού

Έντυπη έκδοση της εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey