FOLLOW US

Υγεία

  • Το νόμο επικαλείται η Γέραλη, που δέχεται πυρά από Σκούφογλου και διοίκηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου
Σίριαλ η εκπροσώπηση των εργαζομένων

Νέο επεισόδιο προστέθηκε στο σίριαλ με θέμα την παρουσία ή όχι του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων του «Βοστανείου» στις συνεδριάσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου, ενώ ήδη προβλέπει ο νόμος την εκπροσώπηση των εργαζομένων διά της εκλεγμένης εκπροσώπου Μαρίας Γέραλη.

Νέο επεισόδιο προστέθηκε στο σίριαλ με θέμα την παρουσία ή όχι του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων του «Βοστανείου» στις συνεδριάσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου, ενώ ήδη προβλέπει ο νόμος την εκπροσώπηση των εργαζομένων διά της εκλεγμένης εκπροσώπου Μαρίας Γέραλη.

Αν και η ίδια δε θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα που ανέδειξε πρώτο το «Ε», την περασμένη εβδομάδα με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων του Νοσοκομείου ανέφερε ότι η εκπρόσωπος των εργαζομένων αντέδρασε σφόδρα στην παρουσία του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Κώστα Κουτσοβίλη.

Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Κληθήκαμε από τον προεδρεύοντα του Δ.Σ. Νοσοκομείου να παραστούμε στη συνεδρίαση του οργάνου που γινόταν την ίδια ώρα και που θα εξέταζε τα θέματα που εισηγηθήκαμε. Δυστυχώς, υπήρξε σφοδρότατη αντίδραση από την εκπρόσωπο εργαζομένων για να μην παραστεί ο πρόεδρος του σωματείου, επικαλούμενη το νόμο Ν.2690/1999 άρθρο 14 παραγρ. 10, που αναφέρει ότι “...οι συνεδριάσεις ... είναι μυστικές ... κατά τη συζήτηση η παρουσία άλλων μελών δεν επιτρέπεται”, αδιαφορώντας για το ότι δυο γραμμές παρακάτω αναφέρει “... το Συλλογικό Όργανο όμως μπορεί να καλέσει προς παροχή πληροφοριών ή προσαγωγή στοιχείων υπηρεσιακά ή άλλα πρόσωπα, τα οποία και αποχωρούν πριν από την έναρξη της συζήτησης.”

Χρειάστηκε να παρέμβει ο νομικός σύμβουλος και ο αναπληρωτής διοικητής για να εξηγήσουν ότι η παρουσία εκπρόσωπου του σωματείου -για να υποστηρίξει τις προτάσεις του Δ.Σ. και να δώσει διευκρινίσεις- είναι απολύτως νόμιμη και επιβεβλημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Σε άλλο σημείο, τονίζεται ότι «σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και μέχρι να αποφασιστεί να παραστεί το σωματείο στη συνεδρίαση, παραβρίσκονταν και συμμετείχαν σε αυτήν τουλάχιστον πέντε υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν είναι μέλη του Δ.Σ. (όπως συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια -κατά παράβαση του γράμματος του νόμου, αλλά υπέρ της λογικής και της εξυπηρέτησης του οργάνου).

Όλα τα προηγούμενα χρόνια το Δ.Σ. του σωματείου συμμετείχε σε συνεδριάσεις του Οργάνου Διοίκησης του νοσοκομείου όταν υπήρχαν θέματα που ενδιέφεραν το σύλλογο, χωρίς ποτέ να υπάρξει ανάλογη αντίδραση».
Τελικά, ο κ. Κουτσοβίλης παρέστη αφού έληξε η συνεδρίαση.

«Πρόθεση υποκατάστασής μου»
Από την πλευρά της η κ. Γέραλη ανέφερε στο «Ε» ότι δέχτηκε πυρά με εκφράσεις του αναπληρωματικού μέλους της αναπληρώτριας διοικήτριας του Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου Στέλλας Σκούφογλου, η οποία «μου είπε παρουσία όλων: “Πρέπει να παρίσταται, γιατί εσύ είτε σ’ αρέσει είτε δε σ’ αρέσει θα λογοδοτείς στο σύλλογο”, “είσαι φασίστρια”».

Επίσης, πρόσθεσε: «Θεωρώ αδιανόητο και άκρως αντιδημοκρατικό τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αντιμετωπίστηκα, αλλά και προσβλητικό προς τους εργαζόμενους που πρόσφατα αποφάνθηκαν στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου τους στο Δ.Σ. και στη συντριπτική τους πλειοψηφία (80%) με εμπιστεύτηκαν.

Όλα αυτά τα χρόνια που είμαι εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο Δ.Σ. είχα άψογη συνεργασία με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου, μηδέ του ιδίου του σημερινού προέδρου του συλλόγου εξαιρουμένου και την ίδια διάθεση και προθυμία επιδεικνύω και τώρα. Φυσικά και θα υποστήριζα με όλες μου τις δυνάμεις τις προτάσεις που κατέθεσε ο σύλλογος και το ίδιο θα πράξω και στο μέλλον.

Η αντίδρασή μου στην παρουσία του έχει να κάνει με την καταφανή κακόβουλη πρόθεση κάποιων να με υποκαταστήσουν στο θεσμικό μου ρόλο υπογείως, αφού με τις εκλογές και την πρόσφατη υπέρ μου ετυμηγορία των συναδέλφων μου δεν το κατάφεραν».

 

Απολύθηκε ο Νίκος Καρβούνης, στη θέση του η Όλγα Ιορδανίδου

Μία γυναίκα στο τιμόνι της 2ης ΥΠΕ

Νέα επικεφαλής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, όπου υπάγεται και ο Νομός Λέσβου, η οποία αντικατέστησε τον απερχόμενο διοικητή, ογκολόγο Νικόλαο Καρβούνη, ορίστηκε η Όλγα Ιορδανίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρβούνης είχε διοριστεί στη θέση του πριν περίπου από έναν χρόνο και λίγο πριν απολυθεί δεν είχε αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις. Ειδικά στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης άφησε αρκετά προβλήματα και εμπόδια για την ομαλή του λειτουργία. Κι αυτό γιατί, επιδιώκοντας να μπαλώσει τρύπες στα Κέντρα Υγείας, έβαζε τους γιατρούς να μεταφέρονται από τη μία μονάδα στην άλλη, την ώρα που το ΠΕΔΥ εξυπηρετεί εκατοντάδες πολιτών και προσφύγων.

Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 10 Μαρτίου συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να ορίσει νέα επικεφαλής στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια την Όλγα Ιορδανίδου. Η κ. Ιορδανίδου είναι επιμελήτρια Α΄ χειρουργός-εντατικολόγος στο «Θριάσειο».

Έντυπη έκδοση της εφημερίδας Εμπρός

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top