FOLLOW US

Υγεία

  • Με φόντο την ερώτηση Αθανασίου για τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από τους πρόσφυγες
Ηλεκτρονικός καβγάς Κουτσαντώνη - Χατζηγιάννη

«Ηλεκτρονικός καβγάς» προέκυψε μετά την ερώτηση Αθανασίου για τον κίνδυνο που ελλοχεύει στη δημόσια υγεία από την έλευση προσφύγων μεταξύ του προϊσταμένου του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης Μιχάλη Χατζηγιάννη και του στελέχους της Ν.Δ. Αλέκου Κουτσαντώνη.

«Ηλεκτρονικός καβγάς» προέκυψε μετά την ερώτηση Αθανασίου για τον κίνδυνο που ελλοχεύει στη δημόσια υγεία από την έλευση προσφύγων μεταξύ του προϊσταμένου του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης Μιχάλη Χατζηγιάννη και του στελέχους της Ν.Δ. Αλέκου Κουτσαντώνη.

Η ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπου Αθανασίου, όπως γράψαμε πρόσφατα σε σχόλιο του «Ε», απευθυνόταν στον υπουργό Υγείας, τονίζοντας ότι ο ισχυρισμός του Υπουργείου Υγείας ότι αποκλείεται κάθε ενδεχόμενο «υγειονομικής βόμβας» αποτελεί «αυθαίρετη, μη τεκμηριωμένη εκτίμηση, πλην όμως καθίσταται προφανές αυτήν την ώρα ότι οι κίνδυνοι για την υγεία προκύπτουν λόγω των απαράδεκτων συνθηκών στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας και ιδίως στην Ειδομένη».

Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε στην ηλεκτρονική του σελίδα, απαντώντας στην ερώτηση Αθανασίου, ότι «ως γιατρός Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος και προϊστάμενος της Μονάδας Υγείας, πληροφορώ ΥΠΕΥΘΥΝΑ κάθε ενδιαφερόμενο (αν και ουδέποτε ερωτήθηκα) ότι στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης καθημερινά δεχόμαστε για ακτινολογικό έλεγχο περίπου 10 ασυνόδευτους ανηλίκους κατά μέσο όρο από το κέντρο της Μόριας. Μέχρι τώρα», προσθέτει, «ΔΕΝ εντοπίστηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ύποπτη ακτινογραφία.

Αναφέρω τους ανηλίκους, γιατί γι’ αυτούς τηρούμε μέχρι τώρα συγκεντρωτικό επίσημο αρχείο. Όσοι όμως και ενήλικες μετανάστες-πρόσφυγες εξετάσθηκαν στο τμήμα επειγόντων μας και τους έγινε ακτινογραφία θώρακος - mantoux δεν έχουμε καταγράψει κάποιο ύποπτο για TBC περιστατικό που να το παραπέμψαμε σε νοσοκομείο.

Μέχρι τώρα δε μιλούσα, γιατί αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι να εμπλέκω τα πολιτικά στα ζητήματα υγείας. Νομίζω ότι μέχρι τώρα η στάση μου το έχει αποδείξει. Εδώ όμως βλέπω ότι η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει επικίνδυνα. Ο ρατσισμός καραδοκεί... Για να ξέρουμε τι λέμε!»


«Κοπάνα είχατε κάνει;»
Από την πλευρά του και θέλοντας να υποστηρίξει τον πρώην υπουργό με αφορμή την εν λόγω παρέμβασή του, ο κ. Κουτσαντώνης, ηγετικό τοπικό στέλεχος της Ν.Δ., έγραψε στο προφίλ του στο facebook, «φωτογραφίζοντας» τον κ. Χατζηγιάννη: «Διάβασα μία ανακοίνωση από ντόπιο γιατρό.

Με λίγα λόγια κατηγορεί βουλευτές της Ν.Δ. για μία ερώτησή τους στον υπουργό για τα μέτρα που έχει πάρει το Υπουργείο στην αποτροπή επιδημιών από την ανεξέλεγκτη προσφυγική ροή.

Ο γιατρός, αφού τους κατηγορεί για ρατσισμό -τι πρωτότυπο-, μας διαβεβαιώνει ότι τέτοια πράγματα αποκλείονται και ότι εκείνος έχει εξετάσει αρκετούς πρόσφυγες ιδίως παιδιά και δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μετά την εμφάνιση ηπατίτιδας στην Ειδομένη και τις ανακοινώσεις φορέων και γιατρών για άμεση λήψη μέτρων προς αποφυγή επιδημίας, νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να ρωτήσω το ντόπιο γιατρό. Γιατρέ, στο μάθημα της «Γενικής επιδημιολογίας και μεθοδολογία έρευνας» κοπάνα είχατε κάνει;»

 

«Άσχετες οι χαριτωμενιές με την ιατρική»
Η ανάρτηση Κουτσαντώνη διέρρευσε και ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ, εξηγώντας ότι το θέμα έληξε μετά από επικοινωνία τού κ. Αθανασίου μαζί του, του απάντησε: «Προφανώς ο ντόπιος γιατρός είμαι εγώ. Τουλάχιστον ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ., αντί να αναλίσκεται σε “εξυπνάδες”, είχε το τακτ να επικοινωνήσει μαζί μου και να δοθούν αμοιβαίες διευκρινίσεις, όπως κάνουν οι πολιτισμένοι άνθρωποι.
Το ωραίο είναι ότι οι χαριτωμενιές προέρχονται από κομματικό στέλεχος άσχετο με την ιατρική, αλλά πολύ σχετικό με την εκπαίδευση, και όχι από τις τόσες εκατοντάδες συναδέλφους όλων των κομματικών αποχρώσεων που έχω την τιμή να είναι φυσικοί ή διαδικτυακοί φίλοι και κριτές μου και που κατά καιρούς “έχουμε φάει τα λυσσακά μας” σε διαφωνίες.
Ασφαλώς αυτοί έχουν καταλάβει περί τίνος πρόκειται και ξέρουν να διαβάζουν...».

Έντυπη έκδοση της εφημερίδας Εμπρός

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top